Menu Sluiten

WiFi extenders installeren

Het bereik van sommige routers, laten te wensen over, vandaar dat ikzelf altijd een Fritz!box gebruik, waar ik al eerder over had verteld. Maar niet iedereen wil of heeft een Fritz!box, en dan moet je wat andere trucjes uithalen.
Thuis in Nederland heb ik zo’n waardeloos modem van Ziggo, waar je niet zoveel mee kunt, dus die staat er voor de sier en geeft het signaal van de kabel door naar de mediabox van Ziggo. Het wifi is waardeloos, en dan bedoel ik ook ECHT waardeloos. Zo kun je afvragen waarom er “wifi versterkers” worden aangeboden….. als het signaal van het modem goed had geweest, dan was dit niet nodig. Je kunt ze ook huren, voor €2,50 per maand, of duur aanschaffen. Ziggo noemt ze smart wifi wifi pods.

TP-link AC1200 dual-band Wifi 5 Mesh SystemAangezien ik niet zomaar afga op zulke verhalen, ga ik zelf op onderzoek uit, en blijkt een TP-Link Deco 4 AC1200 dual-band Wifi 5 Mesh System uitbreiding eigenlijk gewoon de beste oplossing. Die kun je kopen in een verpakking van bijvoorbeeld 3 torentjes. Ik heb er 3, want 1 beneden, eentje op de eerste verdieping, en de laatste op de zolder. Het mooie van dit systeem, dat je het hele huis kunt rondlopen, en verbinding blijft houden met één van deze repeater / extenders. Het werkt namelijk met het Mesh systeem, en zo heb je overal het zelfde SSID van je wifi, ofwel, je naam die je instelt als je deze in gebruik neemt. Over die naam gesproken, ik verzin altijd gekke namen, en niet bijvoorbeeld de standaard waarden. Dit onderscheid je van de rest, maar dit even terzijde.

Ook een voordeel, in ieder torentje kun je ook weer een LAN-kabel steken, dus van je laptop bijvoorbeeld. Zo hoef je niet altijd draadloos verbinding te maken, en in principe is dat de snelste verbinding. Zoals ik hierboven al vermelde, als je net als wij in Nederland, een groot huis hebben, dan als je wifi hebt, wil je het ook overal hebben. Als je dus opTP link deco wifi uitbreiding iedere verdieping zo’n uitbreiding neerzet, heb je optimaal bereik. Het mooie is van dit systeem, dat elk torentje gewoon zuinig omgaat met stroom, en deze gewoon met een snoer met stekker in het stopcontact worden geprikt. Door de plaatsing goed uit te kiezen, kun je eigenlijk zorgen dat er in ieder hoekje van het huis optimaal gebruik gemaakt kan worden van het wifi netwerk. Verplaatsen kan natuurlijk altijd, hoewel je natuurlijk wel gebonden met van een stopcontact in de buurt. Zoals je in het plaatje hiernaast kunt zien is er één op de begane grond geplaatst, deze zal de gehele woonkamer voorzien van goed wifi. Op de eerste verdieping zijn bijvoorbeeld twee kamers, door deze schuin tegenover de eerste te plaatsen, heb je dus EN nog een wifi signaal van de begane grond, en van de uitbreiding van de eerste verdieping. Het zelfde geldt voor de tweede verdieping, deze krijgt dan nog een stukje wifi signaal van de eerste verdieping, en uiteindelijk het meeste signaal van de derde geplaatste uitbreiding. Zo heeft het gehele TP-link-deco-wifi-specificatieshuis een goed wifi signaal. Het weinige signaal van het Ziggo modem is te verwaarlozen op de begane grond, dit haalt maar een paar meter, en dan is het op. Ik noem dat goedkope (Chinese) zooi. Moet allemaal goedkoop, en dat uit zich in beperkte mogelijkheden.

In Spanje heeft iedereen normaal gesproken niet zo’n huis als in Nederland, en zal de oppervlakte minder zijn, en als het een appartement betreft, gewoon gelijkvloers, dus kun je makkelijk met 2 torentjes uit de voeten. Je hebt wel de app nodig van TP-link, om het allemaal aan het werk te krijgen. En een emailadres. Nu gebruik ik voor alles een ander emailadres, dus wellicht is dat ook voor u een idee om te doen. Zo hou je alles in het gareel.
Als dan alles werkt, heb je een optimaal systeem, wat feilloos werkt, bij ons werkt het nu een jaartje, zonder problemen, altijd de volle 100% signaal, overal.

Handige Harry wifi tipAls je TV wilt kijken in Spanje, terwijl je nog zelf ook nog in Nederland woont, zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ZiggoGO “meenemen” naar Spanje. Maar je kunt ook gebruik maken van NLZiet, zo kun je toch alle Nederlandse programma’s gewoon blijven volgen.

ZiggoGO

Om met ZiggoGo te beginnen, je kunt bijna zeggen, wie heeft geen Ziggo, want die heeft bijna alles opgeslokt, als je geen KPN of DELTA hebt, dan moet je bijna wel Ziggo hebben. Ok, je hebt dus Ziggo, de app kun je, als je dat nog niet gedaan hebt, op je telefoon of tablet downloaden. Eenmaal in Spanje, kun je natuurlijk de programma’s op je telefoon bekijken, lekker knus, zo klein, maar wij zijn meer van, dat moet op de tv. Nu is de ene (Spaanse) TV voorzien van een ChromeCast functie, en sommige TV’s niet, zoals de door ons meegenomen Nederlandse Samsung TV. Wij zijn dus naar de MediaMarkt gegaan, en een Google ChromeCast gekocht, voor 35 euro heb je die in de winkel liggen. Nu zijn er verhalen dat dit niet zou werken met een Nederlandse ChromeCast, maar dat ik zelf niet bevestigen, omdat ik gelijk een Spaanse versie heb gekocht. De taal kun je uiteraard wel gewoon op Nederlands zetten. De simpele gebruiksaanwijzing loods je door het proces, en binnen 5 minuten kun je wat er op je telefoon staat, naar je TV streamen. Ideaal dus.

Goedkoop tv-kijken via Wifi met Chromecast en NLZIET

Met NLZIET kijk je maar liefste naar 37 zenders van de Nederlandse tv zonder dat je een kastje, kabel of duur tv-abonnement nodig hebt. Voor slechts €7,95 per maand kijk je online programma’s live, terug en vooruit met de NLZIET-app. Je kunt de NLZIET-app ook heel gemakkelijk koppelen met je Chromecast en zo naar je tv streamen.

Installeer de NLZIET-app op je telefoon of tablet en verbind hem met de Chromecast om de app te tonen op het televisiescherm of gebruik een afstandsbediening als je de nieuwe Chromecast hebt: Chromecast + Google TV. Probeer één maand gratis NLZIET en stream direct jouw favoriete programma’s. Zo is tv-kijken via Chromecast is makkelijker dan ooit!


Amazon Prime 30 dagen gratis proberen

Als u andere content wil streamen, dan is misschien Amazon Prime iets voor u, en dat kunt u nu zelfs 30 dagen gratis uitproberen. Dan geven wij u gelijk een tip, neem dat gelijk als u ook naar Spanje gaat, dan kunt u in Spanje 30 dagen gratis kijken, als u even niets te doen heeft.

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime-leden kunnen:

  • Toegang krijgen tot onbeperkte, GRATIS ééndaagse bezorging op miljoenen items en same-day-delivery voor geselecteerde postcodegebieden
  • Genieten van onbeperkte directe streaming van duizenden films en tv-programma’s, via Prime Video
  • Zoveel lezen uit een wisselende selectie van meer dan duizend boeken, recente tijdschriftuitgaven, strips, Kindle-singles en meer, op elk apparaat en op elk moment
  • Een onbeperkte hoeveelheid foto’s bewaren waar U altijd toegang tot hebt via Prime Photos
  • Luisteren naar meer dan twee miljoen nummers op Prime Music
  • Exclusieve en early-access ontvangen tot dagelijkse Lightning-deals


Hoe installeer ik wifi en de Google Chromecast?

Heb je een Google Chromecast of Google Chromecast Ultra, maar heb je geen idee hoe je deze moet verbinden met je televisie en dus gemakkelijk tv-kijkt via Chromecast? Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je het apparaatje aansluit en vervolgens NLZIET kijkt via de Chromecast.

Stap 1: sluit de Google Chromecast of Google Chromecast Ultra aan op de HDMI-ingang van je tv.
Stap 2: met de afstandsbediening kun je de juiste HDMI-poort selecteren. Je krijgt dan de Homepage van de Chromecast in beeld.
Stap 3: je tv geeft aan dat je de Google Home App moet installeren. Deze kun je vinden in de Play Store of App Store.
Stap 4: heb je de Google Home App geïnstalleerd? Dan kun je op jouw Chromecast klikken. Nu moet je de code accepteren en kun je verbinding maken met een apparaat naar keuze, zoals je telefoon. Zorg ervoor dat de apparaten met hetzelfde WiFi-netwerk zijn verbonden.
Stap 5: installeer de NLZIET-app, rechtsboven in de app vind je het Chromecast-logo. Nu kun je op je grote scherm NLZIET zien en direct online tv-kijken.
Stap 6: kies een programma en druk op de afspeelknop om de aflevering te starten.
Stap 7: de uitzending zie je nu op een groot scherm

IPTV box

Het is ook mogelijk om via een IPTV box of app tv te kijken in Spanje. Lees hier meer over IPTV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry