Menu Sluiten

Vraag het Harry

Vraag het Handige Harry, wat het ook is. Heeft u een vraag, over wat dan ook, of wilt u gewoon een Schrijf iets in het gastenboek van Handige Harry(leuk) berichtje sturen naar Harry, dat kan allemaal hieronder in het gastenboek. Uiteraard kan dat ook via het contactformulier, maar als u hieronder uw berichtje plaatst, dan hebben andere mensen die de website bezoeken, er ook nog wat aan.

Uw berichtje in het gastenboek wordt niet direct geplaatst, dit om spam berichten te voorkomen van automatische bots, zodra ik het gelezen heb, zal ik waar nodig op reageren, en dan kunt u uw antwoord hier lezen.


Schrijf een nieuw bericht

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
5 berichten.
Roel Roel uit Calpe schreef op 6 oktober 2023 om 09:18
Hey Harry, vraagje, komende maanden verblijf ik in Calpe en zou graag een auto kopen in de prijs range van โ‚ฌ2500/3000,- Ik zie dat er particulier wel een en ander te koop staat. Hoe werkt de overschrijving/ belasting betaling als je een auto particulier koopt in Spanje.( of raad je dit niet aan) Alvast bedankt en cemplimeten voor je site. Roel
handige-harry Beheerdersantwoord van: handige-harry
Hallo Roel, Wat betreft het aankopen van een auto. Dat kun je ook inderdaad partikulier doen, maar als ik het zou aanbevelen, zou ik liever kiezen voor een bedrijf. In Spanje is het zo, dat je een jaar garantie (gratis, en verplicht) krijgt. Dat heb je bij een particulier natuurlijk niet. Verder heb je een NIE nummer nodig, want je moet de auto verzekeren, en wegenbelasting betalen. Zonder NIE nummer is dat niet mogelijk. Omdat je zegt dat je de komende maanden in Calpe verblijft, ga ik er even vanuit, dat dit eenmalig is? Dus ik zou voor iets meer zekerheid gaan, en bij een (Nederlandse) autohandelaar de auto kopen, je kunt bv eens kijken bij Willemcars in La Marina, daar hebben wij onze auto ook gekocht, en er zijn wat dingen gewoon netjes onder garantie verholpen. Moet wel zeggen, ik heb geen ervaring met particuliere verkoop, maar ik zou zelf ook niet zo snel in Nederland bij een particulier kopen. Wat betreft de website, dank je wel, ik hoop er zo een beetje een Nederlandstalige vraagbaak van te maken... en zo te zien weten al veel mensen de website te vinden, zowel voor informatie als voor wat klusjes, dus dat is prima gelukt. Mocht je nog vragen hebben, laat het maar weten, Met zonnige groet, Harry
Jaap de Jong Jaap de Jong uit Amsterdam schreef op 23 september 2023 om 12:01
Hallo Harry, Ik heb het verhaal gelezen over privacy op internet. Steeds vaker hoor je dat je achterna wordt gezeten door bedrijven als Facebook, Google, Amazon enz. Mijn vraag is, hoe erg is dit nu echt? Andere vraag: Ik gebruik Google Drive, en wil mijn foto's en bestanden verplaatsen naar mijn harddisk. Als ik dat gedaan heb, wil ik de bestanden in Google Drive account verwijderen. Wanneer zijn mijn bestanden in Google Drive echt verdwenen, je hebt daar geen vat op, lijkt het. Ik hoor het graag van u. J.de Jong
handige-harry Beheerdersantwoord van: handige-harry
Beste heer de Jong, Bedankt voor de interesse in de Privacy op Internet. Privacy is wel een dingetje, en ik ben er ondertussen 3 jaar mee bezig, en verdiep mij (en verbaas mij) iedere dag weer wat er allemaal gaande is. Als antwoord op uw vraag: Als u uw bestanden vanuit Google Drive kopieert naar uw harde schijf ( offline hoop ik daarna) en uw bestanden op Google Drive wilt verwijderen, kan ik heel duidelijk zijn. Google is een sneaky bedrijf, en als u uw bestanden wilt verwijderen, is dat volgens Google mogelijk. Maar..... er is een verschil tussen verwijderen (delete) en verwijderen (remove). Het verschil is, Google houdt verwijderen als "remove"aan, dat betekent, dat u uw bestanden voor u, zijn verwijderd, u ziet ze tenslotte niet meer. Maar voor Google zijn ze removed, en niet deleted, dus uw bestanden zijn gewoon nog ergens in de cloud, niet voor u zichtbaar, maar voor Google nog steeds iets als een verdienmodel. Tenslotte is de gebruiker het verdienmodel, je krijgt niet voor niets zomaar alles gratis. Ik zeg altijd tegen veel mensen, blijft uit de buurt van de grote bedrijven als Google, Facebook (Meta), Amazon, Apple. Echter veranderen is voor de meeste mensen not done, want iedereen gebruikt het, dus ik ook maar. Gelukkig zijn er toch steeds meer mensen er van overtuigd, dat je die bedrijven betaalt met je eigen data wat je op internet zet. Wees daar voorzichtig mee, en deel zo min mogelijk. Hopende u hierbij het antwoord te hebben gegeven, als er nog meer vragen zijn, hoor ik dat graag. Groet Harry
Bram Otjes Bram Otjes uit Rojales schreef op 21 september 2023 om 14:02
Hola Handige Harry, Wij willen de keuken en badkamer gaan verbouwen, maar hebben niet zoveel kluservaring, maar willen het wel graag gaan proberen. Kunnen we U ook als adviseur inhuren om ons op weg te helpen, en dat u af en toe bij ons komt kijken of we goed op weg zijn? Uiteraard willen wij u daarvoor gewoon betalen, maar we hebben meer vertrouwen in Nederlandstalig, dan een Spaans persoon, waarmee de communicatie natuurlijk moeilijker gaat. We willen aan deze werkzaamheden in 2024 beginnen, en ik zag dat U ook in 2024 naar Spanje komt. Dus mijn vraag, wilt U ons op weg helpen? Ik zie graag Uw reactie tegemoet, Met vriendelijke groet, Bram Otjes
handige-harry Beheerdersantwoord van: handige-harry
Beste heer Otjes, Allereerst natuurlijk heel goed dat u wilt gaan klussen, maar enige kluservaring is wel vereist om het in goede banen te leiden. Ik kan u uiteraard van dienst zijn, dat is geen probleem. Ik kan, indien gewenst, op regelmatige basis aanwezig zijn als adviseur. Ik zal u een email sturen, zodat we wat gegevens kunnen uitwisselen. Groet, Harry
Yvonne van Klaveren Yvonne van Klaveren uit Pilar de La Horadada schreef op 27 augustus 2023 om 00:31
Beste Harry, Met aandacht heb ik de website door gelezen, en wat stoer om in 2024 naar Spanje te gaan. Leuk vooruitzicht. Ik stuur even deze vraag via dit bericht systeem omdat ik een vraag heb over een klein klusje. Ik kan best zelf wat, maar soms heb je hulp nodig, ik ben namelijk alleen. Mensen die ken zijn ook niet handig, vandaar. Ik woon in Pilar de La Horadada. Kun je even contact met mij opnemen? Groetjes, Yvonne.
handige-harry Beheerdersantwoord van: handige-harry
Hallo Yvonne, Ik neem even contact met je op. Er is voor alles een oplossing. Waar je woont is geen probleem, dat ligt wel in het werkgebied. Ik spreek je snel Groet Harry
Fam. Teunissen Fam. Teunissen uit Middelharnis / Rojales schreef op 9 juli 2023 om 13:35
Hallo Harry, leuke website heb je gemaakt, en wat een leuk vooruitzicht. Wij hebben in Rojales een appartement gekocht, en willen daar een paar aanpassingen in laten maken. Is dat mogelijk om dit in 2024 te gaan doen? Het zijn geen grote aanpassingen, maar wij zijn zelf niet handig genoeg om dit zelf te doen, en willen dit ook liever niet aan Spaanse werklui over laten. We horen graag uw reactie. Fam. Teunissen
handige-harry Beheerdersantwoord van: handige-harry
Beste Fam. Teunissen, bedankt voor uw berichtje. Zoals u heeft gelezen, begin ik mijn werkzaamheden in de 2e helft van 2024. Ik heb ondertussen al wat klusjes in het vooruitzicht, ik weet niet in welk tijdsbestek u denkt. Als u mij een email via het contactformulier stuurt met uw emailadres / telefoonnummer, dan neem ik even contact met u op, om het รฉรฉn en ander te bespreken. Ik wacht graag uw reactie af, Met zonnige groet, Harry
Handige Harry