Menu Sluiten

Router modem instellen

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons huishouden, en om verbinding te maken met het internet dient men bij een internetprovider een contract te nemen, en, dat ligt aan de provider, mag je of kiezen welke router of modem je neemt, en bij weer andere providers ben je verplicht om het aangeboden modem te nemen.

Als een monteur van de internetprovider het modem komt installeren, dan is er niets aan de hand, dan zou alles in één keer moeten werken.

Router of modem instellen

Fritz!Box router modemMaar als je een verbinding hebt, en je mag zelf een modem/router kiezen, dan kan dat soms wel problemen geven. Soms krijgen mensen niet eens een verbinding met de modem, terwijl het in de gebruiksaanwijzing zo simpel wordt weergegeven. Maar als bijvoorbeeld een IP-adres of SSID niet bekend klinkt, dan kan ik u de helpende hand bieden.

Als er nog een modem moet worden gekocht, dan zou ik voor een modem kiezen van het merk Fritz!Box, ik heb geen aandelen in dat Duitse merk, maar ik ben er heel enthousiast over, en ik gebruik dit merk modem al iets van 10, of misschien zelfs al 15 jaar. Heb er heel wat “versleten” Het is Duits, en dus niet, zoals ik dat altijd noem, die “Chinese zooi” die her en der verkocht wordt. Fritz!Box is stabiel, veilig, en geregeld is er een update. Het bereik van de modem is ook goed te noemen. Ze zijn, nieuw, wel wat duurder dan de reguliere modems, maar de kwaliteit is daarom ook gewoon goed.

Voordeel is ook met dit modem, dat je ook een DECT telefoon simpel kunt aansluiten, de Fritz!Box wordt dan je basisstation, en werkt perfect. Ook harde schijf of een USB stick kunt u op het modem aansluiten. Eigenlijk is dit modem een alleskunner. Ook de taal is gewoon in te stellen in het Nederlands.

Alleen internet als je in Spanje bent.

Als nieuwkomer in Spanje als Nederlander of Belg, wilt u uiteraard ook internet. Maar wat nu, als je een vakantiewoning hebt gekocht, en je dus 4 x per jaar in Spanje bent, iedere keer 14 dagen bijvoorbeeld. Dan is het Handige Harry tipzonde om internet te nemen, voor het gehele jaar. Je betaald dan 12 x 25 euro, is 300 euro per jaar, voor een paar keer internet. Hoe handig zou het zijn, als je alleen internet kunt afnemen, als je er bent. Nou, ik heb het al uitgezocht voor u, dat kan dus gewoon. Zo heb ik een contract bij VegaFibra, met de X-dias deal. Dat betekent dat je internet kunt nemen, het aantal dagen dat je in Spanje bent. Gemiddeld betaal je daarvoor zo’n 2 euro per dag voor, voor 600Mb glasvezel. Uitgaande van bovenstaande, zou je dus ongeveer voor een jaar ( uitgaande van 4 x 14 dagen in Spanje) zo’n 112 euro kwijt zijn. Mooi toch?

Meer informatie? Neem contact op via het contactformulier, en ik zal spoedig mogelijk met een reactie terugkomen.

 

2 reacties

 1. Hilde Grymonprez

  Wij hebben appartement op Roda Golf San Javier.
  Nu vernemen we via Alcatel dat we niet meer kn betalen voor internet daar de antennes verouderd, zijn en er nog geen fiber ligt.
  Wij betalen enkel wanneer we daar logeren.
  Is er een mogelijkheid via vegafibra?

  • handige-harry

   Beste Hilde,
   Als ik goed begrijp uit uw verhaal is dat uw antennes verouderd zijn. Dat is mogelijk omdat de frequentie van de provider waarschijnlijk op een andere band ligt, dan uw antenne. Een andere antenne zou dit probleem kunnen verhelpen. Ik weet niet of de antenne op het dak staat, of dat deze op een mast staat, wat ook veel gebeurd. Als de antenne op het (platte) dak staat, is deze makkelijk te vervangen over het algemeen, er zou dan een coax kabel vanuit huis, richting de antenne moeten liggen, en daar meestal in een soort verdeelkast zitten. Vanaf de verdeelkast, gaat er dan een stukje coax naar de antenne. Door het laatste stukje te vervangen voor een andere juiste antenne, zou dit opgelost moeten zijn. Het is wel dan zaak dat u de juiste frequentieband / frequenties van de provider krijgt, om een juiste antenne te kopen. Ook informatie inwinnen van een plaatselijke SATTV / TV bedrijf, wat normaal deze installaties verzorgt, kan opheldering geven.

   Andere optie zou VegaFibra KUNNEN zijn, echter,als er geen glasvezel aanwezig is, dan is er in principe geen enkele provider mogelijk. Er moet uiteraard wel een kabel liggen. Wij gebruiken VegaFibra, maar hebben ook de keuze uit meerdere providers, omdat er al een kabel ligt. Wij hebben nieuwbouw, en tegenwoordig heeft ieder nieuwbouw project wel een glasvezel liggen.

   Nog een andere optie is, bijvoorbeeld een abonnement bij Simyo, zoals hierboven aangegeven, hebben we wel VegaFibra, maar betalen en hebben we alleen als we aanwezig zijn. Totdat we permanent aanwezig zijn, daarna laten we het omzetten naar een constant contract. Maar voor het camerasysteem heb ik ook Wifi en internet nodig. Daarvoor heb ik een goedkoop abonnement bij Simyo, ik betaal 3 euro per maand, en gebruik alleen data voor de camera’s. Door een 4G router te nemen met simkaart dus, heb ik een 4G verbinding, die stabiel en snel genoeg is om camerabeelden te streamen. Je kunt hiervoor iedere 4G LTE router gebruiken, zo had ik de zelfde als deze in Spanje wordt aangeboden: https://www.costablanca-marktplaats.nl/huawei-4g-lte-router-met-buitenantenne-92 maar heb nu een andere, die buiten geplaatst kan worden. Dus dat zou ook nog een optie kunnen zijn.

   Hopende u hierbij genoeg informatie te hebben gegeven,

   Met zonnige groet,
   Harry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry