Menu Sluiten

RVS achterwand keuken

RVS achterplaat RVS achterwand

Deze keer een RVS achterwand in de keuken plaatsen. Deze RVS achterplaat moest achter de kraan komen, om het opspattende water tegen te gaan. De witte wand was al voorzien van opgedroogde waterdruppels, en dat is geen fraai gezicht.

RVS achterwand voor in de keuken achter kraanDe RVS achterplaat moest van de andere wand, naar een kolom worden geplaatst. Ik heb de RVS achterwand op maat laten maken. De plaat is gemaakt van geborsteld RVS, en deze heb ik in de horizontale richting laten lopen. Wat ik namelijk al verwachtte, is het niet alleen bij deze plaat gebleven, na plaatsing is besloten om deze RVS rand laten doorlopen in de gehele keuken.

Ik heb dit klusje even gedaan toen ik afgelopen December ’22  in Spanje was. Het was tenslotte niet al te veel werk, de RVS achterwand was tenslotte al op maat.

De achterwand heb ik tegen de wand aan “geplakt” met een HighTack kit. Deze kit heb ik ook in Nederland gebruikt voor de tuin, om een stenen bak te maken, en dat zit nog steeds 🙂

Waarom HighTack kit gebruiken om RVS te lijmen?

Hoogwaardige en professionele constructie- en montagelijm met een zeer hoge aanvangshechting

Den Braven HighTackZwaluw High Tack is een hoogwaardige professionele constructie- en montagelijm met een zeer hoge aanvangshechting op basis van hybride technologie, die onder invloed van de luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch rubber.

Enkele voordelen van HighTack

– Direct verlijmen zonder ondersteuning
– Hardt heel snel uit
– Blijvend elastisch, ook op langere termijn
– Perfecte hechting op de meeste ondergronden zonder primer
– In de kleuren zwart en wit verkrijgbaar

En zo is er weer een klusje gedaan en is iedereen weer blij met het resultaat. In Februari ’23 zijn we weer in Spanje, en dan wacht er een klusje bij een bedrijfje, wat last heeft van kleine vogels, of ik iets kon verzinnen. Later dus meer.

Heeft u nu een zelfde situatie met opspattend water tegen de wand, er is altijd wel een oplossing te vinden, het hoeft tenslotte niet altijd een RVS achterwand te zijn, u kunt bijvoorbeeld ook kiezen om een kunststof achterwand achter de kraan te plaatsen. Als u daarvoor kiest, moet u wel nakijken of de kit/lijm op deze kunststof blijft hechten. Bovenstaande HighTack kit lijmt bijna alles. Ik heb het echter nog niet in Spanje gevonden, ik heb deze zelf meegenomen vanuit Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry