Menu Sluiten

Elektriciteit en buiten waterkraan monteren

Waterkraan en stopcontact monteren

Tussendoor klusje: Elektriciteit en waterkraan monteren.

Het is een tijdje even rustig geweest met de klusjes, even een rust pauze ingelast, dat was in februari, maar in Mei waren we er weer, nu voor drie weken, dan begint het toch weer te kriebelen, dan wil je weer even een klusje doen.

Dit keer, in een balkonkast, waar een boiler en wasmachine staat, een extra stopcontact maken, en een aansluiting voor een waterkraan. Zo wordt het schoonmaken van het balkon een stuk makkelijker dan heen en weer lopen met een emmertje water en sop.

Extra stopcontact aanbrengen.

Ik hou wel van aparte dingen, dus wat anders uitgezocht dan een doorsnee buiten stopcontact. Ten eerste zo’n opbouw Waterkraan monteren en stopcontact in een buitenkastbuiten stopcontact vind ik er niet uitzien, en daarbij, met soms die saharastof op het balkon, blijft dat er lekker op liggen, moeten we niet hebben. Ik heb gekozen voor een verborgen stopcontact. Het is geen buiten stopcontact, tenslotte hebben we in Spanje maar weinig regen, en als er regen is, komt dat niet op de plaats van het stopcontact, dus die wordt niet nat. Een druk op het kleine knopje, en walla, er komt als een soft touch, 3 stopcontacten tevoorschijn. Hoe mooi is dat. Nu weet ik, dat ook niet iedereen zo’n kast met een boiler en wasmachine buiten op het balkon heeft Waterkraan monteren en stopcontact binnenkant kaststaan, maar daardoor bracht mij dat wel op een idee. Een stopcontact was natuurlijk aanwezig in de kast, maarja, als je dan op een lekkere avond, zeg expres geen zomeravond, want bijna alle avonden zijn lekker, buiten op het balkon besluit om de bakplaat te gaan gebruiken, dan moet dat snoer vanuit de kast komen, moet de deur weer op een keitje blijven staan, kans dat je struikelt, kortom, allemaal dingen die ik niets vindt, dus vandaar een stopcontact aan de buitenkant. Als het stopcontact niet wordt gebruikt, duw je het simpelweg gewoon naar binnen, en je ziet alleen nog een mooi afgewerkt plaatje. Nu was dit een simpel klusje, want het bestond alleen maar uit een gat zagen uit de kast, en, weliswaar met wat aanpaswerk, het monteren van het snoer en ombouw. Ziet er toch weer mooi uit zo.

Buiten waterkraan monteren.

Gelijk met het bovenstaande, wilde ik een buitenkraan monteren. Zoals ik al vertelde, het iedere keer met een emmertje Standaard kraan, waar de buitenkraan op gemonteerd gaat wordensop vanuit de keuken naar het balkon lopen, dat vind ik maar niets, dat moet makkelijker kunnen. Dus, in Spanje in februari al gekeken, of ik de juiste spullen kan vinden bij Leroy Merlin, maar dan merk je gewoon dat je verwend bent in Nederland, wat ten eerste hadden ze niet de kraan die ik wilde, ze hadden geen achterplaat voor de kraan, en, ze hadden geen flexibele rvs slang, met aansluitingen en verloop. Nu kan je dus stad en land afrijden, of kijken of de plaatselijk chinees het heeft, maar ik heb gekozen om dit mee te nemen uit Nederland, nu het nog kan. Dus bij Hornbach alles kunnen krijgen, en alles mee in de handbagage. Medewerkers op het vliegveld ter controle wat er allemaal in en in dit geval uit gaat, dachten dat het Standaard kraan, met een Y verloopeen duikkraantje was. Nu kun je dat helemaal uit gaan leggen, maar je kunt ook gewoon zeggen dat dit een buitenkraan is. Klaar. En nu komt het, want ik kreeg van menig bewoner al de vraag, hee, dat is makkelijk, zo’n buitenkraan. Ja klopt, maar als je geen kast op het balkon hebt staan, voor in ons geval de boiler en wasmachine, heb je dus ook geen waterkraan op het balkon. Kortom, wil je ook zoiets, dan heb je op z’n minst toch water(kraan) nodig op het balkon. trouwens, mocht u zich afvragen, waarom er een boiler en wasmachine op het balkon in een kast staan. Dat Kraan, met flexibele slangis voor ons best vreemd, maar ik ben er zelf blij mee. Ten eerste, een boiler kan lekken, en als dat gebeurd, zal je net zien dat je niet thuis bent, en dan maak je ineens kennis met de onderburen op een niet zo’n leuke manier. Dan de wasmachine, eigenlijk het zelfde, deze kan overstromen, maar omdat we een balkon hebben met een lijngoot, stroomt het water mooi dat gootje in. Dus laat maar lekker overlopen, hebben we er binnen geen last van. En, door het mooie weer, zal de wasmachine en boiler ook niet snel verroesten. Daarover gesproken, dat is in September toch verleden tijd, want het balkon gaat met glaspanelen (glasgordijn) dicht gemaakt Flexibele slang gemonteerd op waterkraanworden, en hebben we ook veel minder last van stof, vuil en in de winter van de iets koudere avonden.

Weer verder met de waterkraan. Omdat er al een aansluiting (kraan) is voor de wasmachine, heb ik gekozen voor een Y aansluiting / verloop. De ene kant op de kraan, de andere kant voor de wasmachine, en de andere zijde voor de te maken buitenkraan. Je kunt zowel de kraan van de wasmachine als de waterkraan afzonderlijk aan of uit zetten, en wil je ze beide uitzetten, zet je de bestaande kraan, uit, en alles heeft geen water meer. Ideaal.

Vanaf die Y aansluiting ben ik met, wat later bleek, een iets te lange, de RVS flexibele slang, richting het stopcontact gegaan, en onder het stopcontact een gat geboord, waar de waterkraan moet komen. Erboven mag niet, want water boven elektriciteit is gevaarlijk. Al met al heeft dit klusje niet zoveel tijd gevergd, en kon ik s’avonds mooi voor het slapen gaan het gehele balkon schoonmaken. Met de pas aangeschafte waterbezem van de Lidl, even aansluiten op de waterkraan, en hoppa, schoon is je balkon in een handomdraai.

Waterkraan met stopcontact, dichte positie Waterkraan met stopcontact, open positie

 

En weer een klusje geklaard.

Weer wat af, en een van de volgende klusjes wordt ook nog de zelfde kast, isoleren, en voorzien van een extra plaat multiplex. Want, ik heb zitten bedenken, als ik een extra plaat multiplex in de deur maak, dat ik dan ook weer plankjes kan monteren op het multiplex, en zodoende wordt de deur, een deur met opbergruimte. Het is gewoon leuk om extra bergruimte te verzinnen, op plaatsen waar je het niet verwacht.

Nou, dit was het weer, mocht ik je op ideeën hebben gebracht, dan is dat alleen maar mooi. Wil je ook iets veranderd hebben, maar je weet niet precies wat je wilt, laat het weten, wellicht kan ik je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry