Menu Sluiten

Drempelhulp oprijplaat rollator

Drempelhulp oprijplaat header

Een paar weken geleden werd ik gebeld door een 69 jarige klant uit Alfaz del Pi, met de vraag of ik drempelhulp, een zogenaamde oprijplaat voor een drempel, kon maken, voor de rollator.
De klant was al in diverse winkels wezen kijken, maar zag nergens de juiste, ze waren niet goed genoeg voor het geen waar hij voor bestemd was. Het moest namelijk een drempelhulp zijn die verschillende hoogten moest overbruggen.

Op afstand de drempelhulp opmeten.

Drempelhulp oprijplaat schetsIk heb toen gevraagd of het mogelijk was om het hoogteverschil op te meten. Met een beetje hulp van mijn kant, heb ik de klant begeleid met het opmeten van de te maken drempelhulp. Het zou dan een oprijplaat worden van aluminium, echter, omdat we nog niet in Spanje zijn gesetteld (2022) moest ik dus de getekende schets in Nederland fabriceren wat ik bedacht had. In Nederland weet ik natuurlijk op dit moment beter de weg dan in Spanje, dus heb een stukje aluminium gekocht, van 2mm dik.

Buigen of barsten…

Nadat ik het aluminium aangeschaft had, moest ik natuurlijk de drempel overbruggen, met 2 schuine kanten, en wel zo, dat de ene kant hoger lag, dan de andere kant. Het moest natuurlijk wel goed gebeuren, dus ik heb even snel wat in elkaar zitten flansen, een soort mal, die de situatie in Spanje zou zijn. Zo kon ik over de “nep drempel” het stuk aluminium leggen, en zo de hoek bepalen, aan beide kanten. Het klinkt waarschijnlijk heel ingewikkeld als u dit zo Drempelhulp oprijplaat 1leest, maar makkelijk kan ik het niet maken door op afstand iets te maken. Het zal wel vaker gebeuren, dus we moeten niet te moeilijk denken.

Kortom, de mal was gemaakt, en het buigen kon beginnen. Door een lat op de werkbank te leggen, kan ik met een andere lat de hoek instellen. De ene kant moest 86mm zijn, de andere 56mm, beide met een iets andere hoek, omdat de ene vloer lager lag dan de andere.

Na de gebogen aluminium plaat op de mal te plaatsen, kon ik precies zien of het de juiste hoek had. Na wat fijn tunen, was het zover, hij lag er vlak overheen. Maar de drempelhulp mag natuurlijk niet zomaar ongewild verplaatsen, als er met een rollator overheen gereden wordt. Door aan de onderkant twee balkjes te lijmen, die aan beide kanten van de drempel liggen,Drempelhulp oprijplaat 2 kan de oprijplaat maar op één manier over de drempel gelegd worden, en ligt dus vast, maar is ook zo weer weg te halen. Die was dus klaar.

Deurvastzetter

Ook werd er nog gevraagd om de deur open te laten staan. Als je wat ouder wordt, en je een rollator moet bedienen, en de deur ophouden, dat moet makkelijker moeten we denken.
DeurvergrendelingIk heb gekozen voor een deurvastzetter met vergrendeling, ook wel soms dictator genoemd. Deze is makkelijk te plaatsen, en doet wat het moet doen. Met instructies en wat schroeven erbij, moet dit zeker gaan lukken.

Ik heb meerdere malen contact met de klant gehad, en na goedkeuring heb ik alles naar Spanje gestuurd, zoals gezegd, wij zijn er ook nog niet altijd, dus was dit de snelste manier.

Na ontvangst in Spanje heeft de klant foto’s gemaakt, en deze mocht ik hier op de website delen, dus die staan nu in dit verhaal. Weer een leuk klusje gedaan, en zo maken we weer iemand blij.

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry