Menu Sluiten

Camera bewakingssysteem

camera systeem beveiliging vakantiewoning spanje

Een camera bewakingssysteem is geen overbodige luxe als u een (vakantie)woning hebt in Spanje.

In Spanje is het zo, helaas, als je een huis maar tijdelijk bewoont, en dat zijn “onbevoegde” bewoners opgevallen, dan kun je een groot probleem hebben. Een huis welke niet wordt bewoont, kan in het bezit komen van “krakers”. Nu denk je natuurlijk, nou, dan zetten we die eruit, hun eruit, wij erin. Maar dat klinkt moeilijker dan het is, want als die kraker er namelijk 3 weken inzit, dan is deze moeilijk eruit te krijgen. Eigenlijk moet je binnen 48 uur, na constatering al bij de politie zijn, om uitzetting te regelen.

De beste manier is dan alarmsysteem, of een camerasysteem. In omgeving Torrevieja is er gekozen voor een camerasysteem van Blink. Ikzelf gebruik ook in Nederland het Blink systeem, dit is een compact systeem, draadloos, dus geen geboor en gehak voor de kabels, en, en dat is bijna uniek, je hebt geen stopcontact nodig om de camera te voorzien van stroom. Het werkt namelijk, even afhankelijk van de instellingen, tot wel 2 jaar op 2 lithium 1,5 volt AA penlights. Ideaal, want je kun nu overal die camera plaatsen, ook waar geen stroom of internetkabel is. Daarom plaats ik alleen maar het Blink camerasysteem, omdat het simpel te doorgronden is, maar vooral, overal inzetbaar.

Blink camera bewakingssysteemHet systeem is vrij simpel in gebruik te nemen, en te installeren, maar ook hier geldt, als je geen tapas hebt gegeten omtrent het installeren en configureren, dan kun je ook aan Harry vragen om dit te doen.

Zo gezegd, ik heb een camerasysteem geplaatst met 7 camera’s, 2 buitencamera’s en 5 binnencamera’s. Op een systeem kunnen 10 camera’s geplaatst worden. Het systeem werkt ook met Amazon Alexa, maar ik hou mij ver van de grote data verzamelaars, dus het aansluiten en bewerken met Alexa, kan ik helaas niet doen.

Alles werkt met de Blink app, en zo is overal waar je maar internet hebt, je camerabeelden te raadplegen. Je kunt zelfs op afstand met elkaar praten, als er bijvoorbeeld iemand voor de camera staat.

Het systeem is niet goedkoop, hoewel, als je één camera nodig hebt, bent je rond de 80-90 euro kwijt. Maar zoals ik bovenstaande heb geïnstalleerd, met 7 camera’s, dan lopen de kosten wel op. Maar zeg nu zelf, een kraker, of een inbreker die binnen is gekomen, wordt uiteindelijk duurder.

Heeft u dus ook interesse in een goed, maar simpel te gebruiken camerasysteem, laat u dan informeren, ik kan advies geven hoeveel camera’s u nodig zou moeten hebben, en kan dit ook voor u installeren en afstellen.

Zie bijvoorbeeld ook waar ik u mee kan helpen,middels deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry