Menu Sluiten

Antivogel gaas voor dieselgenerator uitlaat

Dieselgenerator uitlaat gaas

Klein projectje, gaas voor dieselgenerator uitlaat maken.
In Mei waren we weer voor een tijdje in Spanje, en ik werd in December 2022 via via in contact gebracht om iets te verzinnen om vogels te weren uit een dieselgenerator uitlaat bij een klein bedrijfje.

Eens een keer wat anders dan met hout prutsen, dus ik ben naar het kleine bedrijfje van een Nederlander geweest in Dieselgenerator uitlaat gaas vooraanzichtElche (ELX in Spanje), waar dus soms een dieselgenerator wordt opgestart, echter hebben ze soms last dat er iedere keer wat takjes in de uitlaat terecht komen. Dit kan misschien wel tot ontbranding komen, dus maar eens kijken of we daar iets simpels voor kunnen maken. Ik had natuurlijk al een beetje een idee hoe ik het zou gaan maken, maar op afstand is en blijft toch altijd weer anders dan in werkelijkheid.

Ik had dus kippengaas meegenomen, en nu kun je daar natuurlijk een bal van maken, en in de uitlaat stoppen, maar dat houdt ook de uitlaatgassen in principe weer tegen. Dus ik heb gekozen om er een mooi kokertje omheen te maken. Een beetje origami, maar dan met kippengaas.

Kokertje om de uitlaat van kippengaas.

Na de beruchte kopje koffie voor het werk, begonnen met het kokertje, en na een korte tijd had ik iets wat ik mooi over de uitlaat kon schuiven. Zo blijft het wegneembaar, mocht het nog eens nodig zijn om bijvoorbeeld de uitlaat te vervangen.

Dieselgenerator uitlaat gaas 2Zo zie je maar, voor alles is een oplossing, er is niet veel wat niet mogelijk is, de uitdaging is om het juiste materiaal te vinden waarmee je het kunt maken. In Nederland weet je natuurlijk dat als je bijvoorbeeld naar de Hornbach gaat, je altijd wel iets kunt vinden wat je kan gebruiken. Gelukkig hebben we hier in Spanje een goed alternatief, wat Leroy-Merlin heet. Die hebben echt veel, ondertussen al menig keer de deur plat gelopen. Al zou ik het zelf niet erg vinden om in de buurt een Hornbach te mogen verwelkomen.

Heb je nu ook iets, en je hebt even geen idee hoe je dit moet aanpakken, neem dan even contact op, dan kijken we samen hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden. Het is nu nog even beperkt dat we in Spanje zijn, maar vanaf ongeveer half 2024 hopen we toch wel over te zijn, dan heb ik ook meer tijd om het één en ander te doen. Maar, informatie aanvragen kan natuurlijk altijd. Gebruik hiervoor even het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry