Menu Sluiten

Onderhoud van WordPress website

Onderhoud van uw WordPress website is aan te raden, een slapende website trekt geen bezoekers meer.

Veel particulieren, en bedrijven hebben een website om zich te tonen op het internet, en het grootste deel van die websites, draaien op WordPress. Ondanks dat WordPress een simpel te doorgronden Content Management Systeem (CMS) is, zijn er nog genoeg klanten die de website laten versloffen, omdat ze er of geen tijd voor gunnen wordpress website onderhoudom met het CMS om te gaan, of er doodleuk geen tijd voor hebben, of voor vrijmaken. Dat is op zich niet zo erg, als je eenmaal op internet staat, en je zorgt dat je een verwijzing naar je website hebt, zal de klant het wel vinden. Maar er zijn twee gevaren: Dat is de gene die zoekt naar relevante informatie, verwacht informatie die up2date is, en het andere gevaar zijn de zoekmachines. Als een zoekmachine niet gevoed wordt met nieuwe informatie, zal deze de volgende keer later, of helemaal niet meer langs komen, met als resultaat, je zakt steeds verder weg in de zoekresultaten. Om dat weer op peil te krijgen, duurt lang, je kunt dus beter op regelmatige frequentie iets toevoegen op je site. Regelmatig is ook bijvoorbeeld 1 x per week, of 1 x per maand. Langer zou ik het niet doen.

Ik heb mij in al die jaren dat ik met websites bezig ben, ook het SEO , de letterlijke SEO betekenis is Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands dus, eigen gemaakt, wat inhoudt, dat je je website kan en moet optimaliseren, voor de zoekmachines. Als een zoekmachine honger heeft, moet je hem eten geven, maar wel het goede eten. Is het eten niet goed, dan komt deze niet terug, zelfde wat u ook in een restaurant zou doen.
Een potentiële klant, die merkt dat een website niet up2date is, zal niet of niet zo snel meer terug komen, kans gemist dus.

Heeft u geen tijd, zin, of ziet u het gewoon niet zitten om uw WordPress up2date houden, dan kunt u altijd contact opnemen. Door een samen een plan te maken, kunnen we zorgen dat uw website weer tot leven komt. En na een tijdje zult u zien dat dit niet voor niets is geweest. Zo heb ik een website geholpen te optimaliseren, en gezorgd dat er op regelmatige basis content werd gepost, wat resulteerde van 10 bezoekers per dag in de oude situatie, naar ruim 170 bezoekers per dag, en wat weer resulteerde van een omzetpercentage van offertes, met 29% in het eerste jaar, ten opzichte van het jaar ervoor. Ik zeg altijd, er hoeft maar één klant bij te zitten die de juiste bestelling doet, kan hij dat niet bij jou, dan gaat hij naar een andere website, en zie je nooit meer terug.

Ik kan hier zoveel over vertellen, dan is de pagina ook niet meer goed te lezen, maar als u interesse heeft in het optimaliseren van uw WordPress website, dan kan ik altijd langskomen voor een uitleg, en gelijk kijken wat er goed en fout wordt gedaan.

Ander fenomeen is de beveiliging, veelal wordt daar te laks mee om gegaan, maar toen ik deze website ging starten, en slechts 4 uurtjes online was, is deze al 11 x aangevallen door mensen of robots die niet uitgenodigd waren. Over de beveiliging zal ik een andere pagina wijden, want niet alleen het bijhouden van content, maar ook de beveiliging moet op orde zijn.

Wilt u meer informatie over het onderhouden van uw WordPress website, of een deel daarvan, neem dan contact op, u kunt dat doen door het contactformulier in te vullen, waarna ik zo spoedig mogelijk een reactie terug geef.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry