Menu Sluiten

Weekmarkt Orihuela Costa

Zaterdag Weekmarkt Orihuela Costa Playa Flamenca

Iedere zaterdag is er een weekmarkt in Orihuela Costa, niet ver van La Zenia Boulevard. Ook wel bekend onder de weekmarkt van Playa Flamenca. We komen hier geregeld, het is best druk, dus als je vroeg komt, dan valt het wel mee.

Weekmarkt Orihuela Costa begin marktEr is van alles te koop, uiteraard is er veel fruit, maar ook tafelkleden, schoenen, kleding, gebraden kippetjes. Als het heel warm is, dan kun je voor 1 euro een flesje water kopen, wat bevroren is, doe je lekker lang mee.

De markt heeft vele kramen, en is ongeveer 1900 meter lang. Parkeren is, als je vroeg komt, nog wel te doen, maar zodra iedereen z’n weg heeft gevonden naar de weekmarkt, dan is het zoeken. Wij parkeren altijd in La Zenia Boulevard Shopping center, dat is niet eens zo ver lopen, en waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan,en, de auto staat ook nog eens lekker koel.

De kwaliteit van de groenten en fruit op deze weekmarkt is, tenminste wat wij hebben meegemaakt, van goede Weekmarkt Orihuela Costa begin markt overkantkwaliteit, en is iets goedkoper dan in de winkel. Maar je gaat niet alleen om te kopen, maar ook voor de gezelligheid natuurlijk.

Soms kom je onverwacht iets tegen, waar je dan al heel lang op zoek was, we wilden namelijk een rond tafelkleed hebben, voor onze tafel op het terras. De tafel is 150cm rond, en dan moet je toch een tafelkleed hebben van zo’n 180cm rond. Tot onze verbazing was deze hier te koop, terwijl je overal gekeken hebt, loop je er hier zomaar tegen aan.

Als je eenmaal de weekmarkt heen en terug hebt gelopen, kun je eventueel even lekker een koffie halen in de tentjes, die aan de overkant, bij het begin van de markt, zijn gesitueerd. Er zijn genoeg tentjes, bars e.d. dus als het bij de ene baar te druk is, loop je iets verder naar een andere.

weekmarkt orihuela costa tassen en lederwarenNa afloop lopen wij met een voldaan gevoel weer terug naar La Zenia Boulevard Shopping Center, waar we dan in een lekkere koele auto stappen, en weer huiswaarts rijden. Volgende week is er een weer een markt. Geen tijd of zin om op zaterdag naar een markt te gaan, overweeg dan eens de zondagsmarkt Lemon Tree Market nabij Guardamar.

Hierbij een video, niet van ons overigens, die een beeld geeft over deze zaterdag markt / weekmarkt in Orihuela Costa.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry