Menu Sluiten

Overnachten in Bourg de Visa Frankrijk

Tissendie in Bourg de Visa Frankrijk

Bourg de Visa, als je iemand vraagt, waar ligt dat? In Frankrijk….Normaal schrijf ik alleen over Spaanse dingen, maar dit heeft indirect toch wat met Spanje te maken. Ik krijg wel eens de vraag, als we terug gaan met de auto naar Nederland, kort of langere tijd, waar overnachten jullie dan? Dat kan natuurlijk overal, maar als we nog in Spanje zijn, dan overnachten we altijd bij 4 sterren Hotel Eden Park in Girona. De reden is dat deze op zo’n afgelegen plek ligt, weg van de snelweg dus. Het is een zeer goed hotel vinden wij, het enige is, ze hebben geen lift. Dus als je afhankelijk bent, en geen trappen kunt lopen, is dit hotel minder geschikt, maar dat kun je natuurlijk ook aanvragen bij de boeking, dat u op de begane grond wilt overnachten. Uw auto staat veilig, en zoals gezegd, het is niet zomaar in het zicht.

Hotel Eden Park Girona Spanje

Eenmaal in Girona overnacht, hebben wij overnacht in Bourg de Visa in Frankrijk. Dat is wel een beetje oversteken van Oost naar West, want u moet richting Toulouse rijden.

Tissendie Bourg de Visa Frankrijk

Bourg de Visa

Hier ligt Tissendie, verscholen op 17 hectare, een Gîte voor 4 personen en een Maison de Vacances voor 6-8 personen, gerund door Paul en Ingrid. Het bruggetje van Girona en Bourg de Visa is dat ze beide niet zomaar aan de rand van de snelweg liggen. Sterker nog, Tissendie Bourg de Visa Frankrijk Maison de VacancesBourg de Visa is een heel eind van de snelweg, en je moet even zoeken, maar als je eenmaal uitstapt, begrijp je waar Paul en Ingrid hier zijn neergestreken in 2019. Maar er is meer dan dat we hier hebben overnacht. Paul en Ingrid zijn namelijk bekenden van ons, Paul is een oud collega van mij, dus het weerzien was destijds wel leuk, en moesten bij een wijntje wel weer even bijpraten. Wij zijn hier neergestreken toen wij terugkwamen uit Spanje, toen wij onze woning gekocht hebben. Dus dat moest even gevierd worden.

 

Maar wat Tissendie nu zo apart maakt, vinden wij, dat je totaal niets hoort. Tissendie Bourg de Visa Frankrijk Maison de Vacances keukenJe stapt de auto uit, en je denkt dat je oren kapot zijn, zo stil. Daar moet je uiteraard wel tegen kunnen, maar wij vonden dat prachtig, dat er nog plekjes zijn waar je geen autos of industrie hoort. Omringt door vele bomen, is het natuurlijk ook gezonder dan in de buurt van industrie.

Op de 17 hectare staat een Gîte voor 4 personen en een Maison de Vacances, dat is een royale woning voor 6-8 personen. Er zijn drie slaapkamers met eigen badkamer. De slaapkamers bevinden zich op de eerste en tweede etage. Wij hebben in het woonhuis geslapen als een roosje. Nu is Paul ook best een handige harry, en dat is ook te zien als je de kamers en badkamers ziet. We hebben dus best wat gemeen, maarja, als je bij het zelfde bedrijf hebt gewerkt, is dat niet zo moeilijk.

Op het terrein is ook een zwembad aanwezig, deze is zelfs afsluitbaar te gebruiken, als er koudere dagen zijn.

Tissendie Bourg de Visa Frankrijk Gites

Dus als je op doorreis bent, van de natuur houdt, en even geen hotel wilt, dan is misschien ook een idee om een andere afslag te nemen, en weg van de snelweg dit mooie optrekje te bezoeken. De prijzen zijn gewoon goed, en de gastvrijheid helemaal top.

Tourisme rondom Bourg de Visa

Het is natuurlijk een leuke locatie, maar de vraag is, is er ook wat te doen rondom Bourg de Visa? Het antwoord is ja, maar niet direct naast de deur. Het is de vraag natuurlijk, als je op doorreis bent, of je daar nog tijd voor hebt, maar als je een paar dagen in alle rust wilt genieten, en toch even weg wilt, zijn er wel wat locaties waar wat te doen is. We geven 3 bezienswaardigheden, maar er zijn in de buurt wel zo’n 22 verschillende locaties waar u heen kunt.

Waterlelietuin

Op zo’n 22 kilometer van Bourg de Visa ligt de waterlelietuin, met het label Opmerkelijke Tuin, gelegen in de gemeente Le Temple-sur-Lot, is de oudste en meest prestigieuze waterplantenkwekerij ter wereld. Deze betoverende plek, gesticht in 1875 door de botanicus Joseph Bory Latour-Marliac, en open van mei tot eind september, huisvest vandaag meer dan 250 soorten waterlelies!

Het kasteel van Gramont

Op zo’n 39 kilometer van Bour de Visa ligt het kasteel van Gramont, gelegen op de drempel van de Gers, in het hart van de Lomagne, domineert het kasteel Gramont een charmant dorpje met stenen huizen. Eertijds eigendom van Simon de Montfort, leider van de Albigenzische Kruistochten, wordt dit elegante bouwwerk tegenwoordig beheerd door het centrum voor nationale monumenten en het heeft aan zijn verleden een middeleeuwse versterkte toren, een wachtershuis in gotische stijl en een renaissancevleugel getooid met vensters met raamstijlen bewaard.

Vallei van de Lot

Op zo’n 30 kilometer van Bourg de Visa ligt de Vallei van de Lot. De rivier Lot, een zijrivier van de Garonne, stroomt door groene en behouden landschappen. In de Quercy is deze zachte vallei beroemd om haar wijngaarden, die van de wijnstreek van Cahors meer bepaald. Saint-Cirq-Lapopie, prachtig, hooggelegen dorp; Puy-l’Évêque, middeleeuws dorp in het hart van de wijnstreek; het kasteel van Cénevières, burcht en renaissancepaleis

Kortom, als je alle tijd hebt, en van rust wilt genieten, en misschien nog wat wilt zien van de omgeving, dan is misschien een bezoekje aan Tissendie in Bourg de Visa zeker waard.

Tissendie
769 Chemin de Tissendie
82190 Bourg de Visa
France
+33 (0)6 66 92 88 77
www.tissendie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry