Menu Sluiten

Marktplaats voor de Costa Blanca

Costa Blanca marktplaats, de Marktplaats voor de CostaBlanca, voor Nederlanders en Belgen

We schreven er vorig jaar al eens over, de Marktplaats voor Nederlanders en Belgen in Spanje. Er is in principe geen echte Marktplaats in Spanje voor Nederlandstaligen. De website heeft een aanzienlijke metamorfose meegemaakt, en alles is veel makkelijker te vinden, en het design is nu ook meer hedendaags.

Costa Blanca marktplaats, de Marktplaats voor de CostaBlanca, voor Nederlanders en BelgenIets te koop zetten, zet het op de lokale Costa Blanca Marktplaats

Er zijn nu ook meer rubrieken en als er geen rubriek voorhanden is dan wordt deze toegevoegd. Wat we ook een voordeel vinden, de website is nu in meerdere talen beschikbaar, al zijn alle vertalingen nog niet verwerkt. Wat ik een mooi idee vind dat is dat de Marktplaats van iedere betaalde advertentie €1,00 overmaakt naar het goede doel, Pets in Spain. Op de “donatie thermometer” is te zien dat er helaas nog geen betaalde advertenties zijn geweest, dus helaas ook geen donatie die de kant van de organisatie op zijn gegaan. Het is een particulier initiatief wat een heel goed idee is, er zijn genoeg Nederlanders en Vlamingen aanwezig aan de Costa Blanca. Je kunt natuurlijk alles op de welbekende Marktplaats zetten, maar die is gefocust op Nederland, CostaBlanca-Marktplaats is juist gefocust op mensen die bij u in de buurt wonen, de Costa Blanca.

CostaBlanca-Marktplaats.nl is anders

Ja, CostaBlanca-Marktplaats.nl is anders, daar vertelde ik hierboven al over. Het is een website die uit een soort frustratie is gemaakt, omdat er geen echte marktplaats bestaat voor de regio Costa Blanca. Er is er wel eentje, maar daar staan 2 berichten op, niet echt veel. Nu gaat en staat het natuurlijk ook of er wel wat opgezet wordt, maar ik denk dat de potentie er zeker in zit. Iedereen heeft wel iets wat hij liever voor weinig verkoopt of weggeeft, in plaats van zomaar weg te gooien. Geef het een 2e kans, er zal zeker wel iemand blij mee zijn. Maar zoals ik al zei, als er geen bezoekers die niet weten dat de marktplaats bestaat, dan blijft het stil. Dus de Marktplaats aanbevelen via Social Media is wel een goed idee, of als je een website hebt, maak gebruik van de mogelijkheid om een wederzijdse link te ruilen. Kost niet, maar maakt net het verschil.

Ideaal voor verhuren en verkopen van woningen

Hebt u een woning of appartement die u wilt verkopen of verhuren, dan is dat ook een goed idee om het op de website te plaatsen. Het kost niets, tenminste, je kunt het gratis plaatsen, met de mogelijkheid tot het betaald plaatsen van de advertentie. Het kan dus gewoon gratis, terwijl je bij veel websites toch moet betalen, soms wel 15% .  Nu zou ik zeggen, plaats de advertentie voor een gering bedrag, dan steun je daarmee ook de stichting.

Bij het aanbieden voor korte verhuur van woningen, is een huurlicentie nodig, hou daar rekening mee, want dit is verplicht, ik schreef over de verplichting van een verhuurlicentie / huurvergunning eerder deze week. Het vermelden op advertentiesites is dus verplicht. Het is opgezet, om fraude tegen te gaan, zodat de Spaanse overheid weet wie, waar logeert. Zo houdt je illegale bewoning aardig tegen, hoewel ik zie dat er veel illegale verhuurders zijn, dat is jammer.

Zoals je wellicht ziet, staat Handige Harry ook op Costa Blanca Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry