Menu Sluiten

Lemon Tree Market, zondagsmarkt Guardamar

Lemon Tree Market ligt in een landelijke omgeving van Guardamar, eigenlijk bij Guardamar del Segura. Als je vanuit het noorden van de stad Torrevieja over de N332 rijdt, rijdt u naar Guardamar.

lemon tree marketEenmaal aangekomen in Guardamar neemt u de afslag naar links, richting Los Montesinos. Lemon Tree Market is slechts één van de vele populaire markten van de Costa Blanca. Na ongeveer een 500 meter komt u een onverharde weg tegen , de naam zegt het al, de citroenboomgaarden. Volg deze onverharde weg en de markt is aan de rechterkant. Dit is een populaire zondagsmarkt met ruime parkeergelegenheid. Ik raad u aan om vroeg te gaan, zeker in de zomermaanden als er veel toeristen naar de Costa Blanca komen, dan kan het best druk zijn. Ook de temperatuur is dan nog min of meer aangenaam. De parkeerplaatsen, zeker aan de linkerkant, zijn niet gemaakt om er snel overheen te rijden, kijk dus uit, en rijd voorzichtig. U hoeft ook niet direct de eerste de beste parkeerplaats te nemen, meer naar achteren, aan de rechterkant, zijn nog plaatsen zat.

Lemon Tree markt, Costa Blanca, Guardamar Openingstijden

Openingstijden voor Lemon Tree Market zijn van 9:00 smorgens tot 14.00 uur smiddags. Er zijn een, naar schatting, iets meer dan 200 kraampjes, soms ook wel dubbele, om eens lekker overheen te snuffelen. Het heeft ook wel enige gelijkenis met de Playa Flamenca markt, veel kraampjes komen toch een beetje overeen. Op de Lemon Tree market is er een apart gedeelte met een scala aan voedsel en andere versnaperingen. Als u op een zondag even niets te doen heeft, of gewoon nieuwsgierig bent, dan is dit een leuk ochtenduitstapje voor het hele gezin. Het komt ook wel eens voor, dat je door emoties ofzo, iets hebt gekocht, en dan denk je, meestal als je al thuis bent, wat heb ik er eigenlijk aan? Weggooien is ook zo wat, dus wellicht om het dan maar weer gelijk op de Marktplaats van de Costa Blanca te zetten 🙂

Tip van Harry: Als je via de navigatie of Google Maps ook coördinaten kunt invullen, dan kun je onderstaande gebruiken:  38.058765372440156, -0.6714450713490473, of kijk even via Google Maps: https://goo.gl/maps/cUjejyLr3aVKUYYD9

Om een beeld te krijgen van de Lemon Tree Market, is er op Youtube wel wat te vinden, ik heb er één uitgekozen, van een Engels stel, Mike en Yvonne, ik ken ze niet, die met een camera over de Lemon Tree wat opnames hebben gemaakt. Hieronder de video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry