Menu Sluiten

IPTV, kijk naar Nederlandse tv in Spanje

IPTV bekijken in Spanje

Ik wil het nu hebben over IPTV, ik had het in een vorig bericht al over NLZIET, dat je voor een klein bedrag in Spanje TV kunt kijken via een App die je op je SmartTV installeert, of wellicht al aanwezig is, of via een Chromecast kijken. Maar nu dus Nederlandse TV kijken via IPTV in Spanje.

IPTV, wat is dat?

IPTV is zoals je bijna aan de naam ziet, TV kijken via Internet (Protocol). Met behulp van IPTV kun je op twee manieren niet alleen de Nederlandse TV zenders bekijken, maar ook Engelse, Duitse, Franse, Spaanse, Turkse etc zenders. Het is een simpele manier om de wereld van entertainment binnen in de huiskamer te halen.
Zoals gezegd, IPTV kun je op twee manieren bekijken, ik behandel ze beide:

IPTV via een kastje.

De eerste mogelijkheid om IPTV te kijken is via een kastje. Je hebt diverse kastjes te koop, zelfs via de Chinese grootgrutter of bijvoorbeeld ook via Amazon. Echter kijk wel uit waar je zo’n kastje koopt. Als dat bij zo’n Chinese verkoopboer is, heb je grote kans dat je of een leeg kastje krijgt, of een kastje, wat het niet doet. Of je hebt gewoon geluk. Koop dus zo’n kastje bij een IPTV aanbieder. Dit zijn websites die, niet zoveel informatie over hunzelf vertellen, laten we dat maar zo formuleren. Want voor je er over na denkt, ja het is illegaal. Kortom, terug naar het kastje, die koop je door even in Google te zoeken op bijvoorbeeld IPTV kopen, of IPTV kastje. Nu kun je een los Formuler Z10 SE IPTV Boxkastje kopen, maar je hebt ook een abonnement nodig, dus of je koopt alles in één keer, of je koopt ergens een los kastje, en elders het abonnement. Het enige wat van belang is, is het MAC adres van het kastje, want daarmee heb je contact met je abonnement. Ik raad een kastje aan. En waarom een kastje? Als je in Nederland geen SmartTV hebt, maar in Spanje wel, dan kun je hem meenemen en daar dus TV kijken,en meer. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland zo’n 2 miljoen mensen op deze manier TV kijkt? Dus heb je geen SmartTV, dan is een kastje dus het enige wat je nodig hebt.

IPTV via een TV App.

Als je een SmartTV hebt, dan heb je geen kastje nodig, of misschien vindt je het fijner via een kastje, maar het is niet nodig. Je installeert in de TV Apps waar nu bijvoorbeeld Youtube, NLZIET enz staat, de App die aangeboden wordt door de gene waar je IPTV besteld. Binnen een paar minuten heb je de wereld in huis. Bij het installeren van de App, moet je het MAC-adres doorgeven aan de gene waarvan je het gekocht hebt, daarna kun je kijken. Het aanbod varieert per aanbieder, maar zo’n 6000 zenders zijn er meestal wel te vinden. Ook de grote streamingdiensten zitten in het pakket.

IPTV bekijken in SpanjeNu is het wel zo, als je een kastje hebt, dat je deze niet alleen in Nederland of in Spanje kunt gebruiken, echter als je van Nederland naar Spanje gaat, moet je dit even melden bij de gene waarvan je het gekocht hebt. In sommige kastjes/abonnementen zit een country lock, dus kun je niet zomaar even in Spanje gaan kijken, dit moet je doorgeven. Met een SmartTV App is dat anders, het zou op de zelfde manier kunnen, alleen moet je dan wel het Nederlandse / Spaanse MAC-adres doorgeven.

Nu komen we natuurlijk op het punt, wil je dit wel, want er zijn ook nadelen. De eerste is, een IPTV aanbieder kan omvallen, ofwel, uit de lucht worden gehaald omdat het natuurlijk illegale content is. Als je dan een jaar hebt betaald, en ze zijn er met de 3e dag al opgepakt, dan is dat zuur. Daar moet je van bewust zijn. Reviews zijn er niet, maar wellicht mond op mond reclame, als je iemand spreekt, die al 3 jaar gebruik er van heeft gemaakt, dan heb je meer kans dat het overeind blijft. Maar ook die garantie hebt je niet. Het tweede nadeel, als je gebruik maakt van zo’n service, krijgen de rechthebbenden daar geen vergoeding voor. Dat is uw keuze, zal ik maar als politiek antwoord geven. Het derde nadeel KAN zijn, dat je niet genoeg internet snelheid hebt. Dit moet toch wel minimaal boven de 6Mb zitten, download. Het beste is ook als u gebruik maakt van een kastje, deze te verbinden met een kabel, in plaats van WiFI. Maar soms kan het niet anders, maar let dan wel op dat het kastje ook WiFi gebruikt. Met een TV app is uw TV meestal met internet verbonden. Kijk bijvoorbeeld eens op de startpagina Paylinks.nl die heeft een pagina met aanbieders.

En dan komt waarschijnlijk de laatste vraag, waar kan ik zo’n kastje kopen, er zijn zoveel aanbieders, ook in Spanje kun je het aanschaffen. Helaas kan ik geen websites of adressen geven, ten eerste gaat Google dan denken dat ik het aanraad om dit te doen, en andere instanties zijn ook niet vies om je ergens op aan te spreken. Nu heb ik gelukkig niet zoveel op met instanties, maar ik kan dus niet echt daar een advies in geven. Ik kan wel advies geven, wat voor kastje je kunt kopen. Als je een kastje koopt, let dan op de volgende punten:

1 – Koop een kastje van een “reguliere” aanbieder, in plaats van een Chinese partij. Ook Amzon en Bol.com hebben veel Chinese verkopers, of Nederlandse verkopers die het zelf uit China laten versturen, en jou de hoofdprijs laten betalen, let daar dus op.
2 – Let erop, als het een Android kastje is, dat deze minimaal op Android 9 werkt, 10 is beter, 11 nog beter.
3 – Heb je WiFi nodig, let er op dat dit aanwezig is. Aansluiting met een kabel is de beste optie.
4 – Met bepaalde kastjes kun je een harddisk aansluiten, kun je programma’s opnemen.
5 – Je hebt keuze uit Android kastjes, of kastjes met Linux. Kastjes met Linux zijn sneller, en starten zeer snel op.

FAQ:

Waar kan ik een IPTV abonnement het beste kopen?

Er is een overvloed van IPTV aanbieders op het internet, en ik kan helaas niet aangeven, welke goed is, en welke slecht, daar zijn er gewoon teveel van. Het zijn meestal Engelstalige websites, met een beetje sneaky interface. Want heel veel aanbieders doen zich voor als “webhoster” een bedrijf die webhosting voor websites verkoopt, en je koopt dan in principe een “webhosting-pakket” , en als je bij dit pakket, op meerdere TV’s wilt kijken, dan selecteer je een upgrade in de vorm van 1 core, 2 cores…. het moet dus allemaal op hosting lijken voor de niets wetende leek.

IPTV Nederlandse TV kijken in Spanje

Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op de Engelstalige websites SmartxIPTV , IPTVright, of op DailyIPTV, er zijn er zoveel, ik zal hier een lijstje binnenkort plaatsen met meer aanbieders. Het maakt in principe niet uit of u een abonnement neem in Nederland, Spanje of bijvoorbeeld Amerika. Uiteindelijk bieden ze bijna allemaal hetzelfde aan, maar bijvoorbeeld het betaalsysteem kan doorslaggevend zijn, bij de een kunt u betalen via PayPal, bij een ander met CreditCard, maar er kan ook soms met Cryptomunten als Bitcoin betaald worden.

Is IPTV legaal of illegaal?

De techniek achter IPTV zelf is niet illegaal. Het is namelijk legaal om te streamen vanuit bronnen die legaal verkregen zijn. Echter is het niet legaal als de aanbieder de zenders niet legaal verkregen heeft.

Kan ik eerst wat proberen, misschien werkt het niet.

De meeste aanbieders hebben een mogelijkheid, om een gratis code aan te maken, en deze is dan 24 uur geldig. Je hebt dan 24 uur de tijd om uit te vissen of deze bewuste aanbieder op uw systeem werkt. Gevraagde informatie van de aanbieder is het MAC adres van je TV, of van je Android kastje, of waar je ook op wilt gaan kijken. Een MAC adres bestaat uit een reeks van 12 cijfers en letters, en niet te verwisselen met je IP adres, dit zijn twee verschillende dingen. Soms zit er ook een GEO LOCK op, dat houdt in, dat je even moet aangeven, in welk land je wilt kijken. Ikzelf heb ook zo’n kastje, en iedere keer als we naar Spanje gaan, moet deze even omgezet worden naar Spanje, als ik terug ben, moet deze weer teruggezet worden naar Nederland.

Kan je met 1 box/abonnement op meerdere tv’s kijken?

Normaal gesproken is dit niet mogelijk. De meeste aanbieders bieden een optie aan om extra connectie aan te bieden voor bijvoorbeeld 10 euro meer ( per jaar) Gebruik je één abonnement  met twee toestellen, dan heb je kans dat je verbannen wordt.  Je kunt meestal wel één box meenemen naar bijvoorbeeld Spanje, en weer terug naar Nederland, zie ook mijn uitleg bovenaan.

Werkt IPTV ook met een VPN?

Of je een VPN kan gebruiken moet je even aan de aanbieder vragen, bij de één is dat geen probleem, bij de ander kan dat niet.

IPTV zonder abonnement

Het is helaas niet mogelijk om IPTV te kijken zonder abonnement. Er zijn wel aardig wat verschillen in prijzen. Een gratis abonnement bestaat dus niet.

Wat zijn op dit moment de beste kastjes?

Aangezien IPTV kastjes bijna net zo hard gaan als het licht, kun je beter even kijken wat de nieuwste aanbiedingen zijn bijvoorbeeld bij Amazon. Via deze website kunt u zowel in Nederland als in Spanje gewoon bestellen.

Kijk hier voor de laatste nieuwe IPTV box online bij Amazon

Formuler Z11 Pro Max

Formuler Z11 Pro Max IPTV De Z11 Pro Max is het vlaggenschip van Formuler
De ontvanger is als eerst uitgerust met een 4GB Ram DDR4 werkgeheugen en krachtige Realtek processor.
Zowel hardware- als softwarematig is de ontvanger een voorloper.

De verbeterpunten ten opzichte van voorgaande modellen is:
 • De nieuwe My TV Online 3 app
 • Android 11.0
 • Krachtigere videokaart met HDR10+
 • Krachtige Realtek processor
 • 4 GB Ram & 32GB Rom
 • Strakker uiterlijk, met Led indicator
 • Koop het via Amazon

Prixon P9 IPTV Set Top Box

Prixon P9 IPTV SetTopBo

4K Linux OTT media streamer

De Prixon P9 is een eenvoudige en stabiele IPTV box.
Het draait namelijk op Linux, met wel een 1GB ram werkgeheugen en Dual-Band WiFi module.

Doordat het kastje op Linux draait werkt het enorm snel en doelgericht, zodat jij optimaal kunt genieten van IPTV.
Verbind jouw server eenvoudig via de IPTV menu en je bent verbonden binnen seconden.

Resolutie: 4K UHD resolution decoding – Full HD – HD
Chipset: HISI 3798Mv300H Quad-core 64-bit
Videokaart : Multi-core high-performance GPU
Werkgeheugen: 1G DDR
Interne geheugen: 8G EMMC
Besturingssysteem: Linux 4.9

Formuler Z10 SE IPTV Box

Formuler Z10 SE IPTV Box

Waarom kiezen voor de Z10 Pro SE?

  • Voordeligste Android 10 IPTV ontvanger van Formuler
  • My TV Online 2 IPTV applicatie
  • Snelle 2GB Ram werkgeheugen voor snel zappen
  • Gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen.
  • Koop deze IPTV box bij Amazon

21 reacties

 1. Sandro

  Beste Harry,

  Op dit moment heb ik een voorgeprogrammeerd kastje om voor voornamelijk Spaanse zenders te kunnen kijken en wat erg belangrijk is met terugkijk functie. Helaas ben ik niet tevreden met de leverancier.
  Ook is het erg moeilijk om een leverancier te vinden die spaanse zenders heeft met terugkijk functie. Ik weet dat u niet wil aanraden, maar weet u hoe ik dit kan opzoeken want er zijn een hoop providers?

  Misschien kunt u mij helpen,

  Met vriendelijke groet,

  Sandro

  • handige-harry

   Hallo Sandro,
   Er zijn vele leveranciers actief in dit segment, en het blijft altijd een gok wat de levering omvat, en dus of je tevreden bent.
   Ik zal je straks even een email sturen met wat informatie.

   Harry

 2. Leon

  Goedenavond Harry, Ik kan alleen met mn KPN telefoon iPTV ontvangen, maar met onze Movistar wifi of 5 g onmogelijk ook met VPN. Doe ik iets verkeerd ? Help!!

  • handige-harry

   Beste Leon,

   Het kan zijn dat Movistar dit blokkeert, ik weet natuurlijk niet welke IPTV u gebruikt. Meestal werkt IPTV met een MAC adres, dat kan ook de reden zijn dat het op het ene apparaat wel werkt, en de andere niet. Op afstand moeilijk te zeggen.
   Ik raad u aan om even google te gebruiken en te zoeken op uw IPTV systeem en bv oplossingen of problemen. Meestal komt er wel wat boven water, want u bent waarschijnlijk niet de eerste die dit meemaakt.
   Voor mij moeilijk zo even te zeggen waar het precies aan ligt.
   Groet
   Harry

 3. Simone Glas

  Ik heb ook een IP kastje maar wat heb ik nog meer nodig behalve een smart TV om het kastje op de camping in Nederland te gebruiken?
  WiFi natuurlijk en HDMI kabel.

  Heb ik ook nog een coaxkabel nodig?
  Ik hoor het graag van u.
  Alvast bedankt

  • handige-harry

   Hallo Simone, hierbij een antwoord onder de Spaanse ondergaande zon.
   In principe hebt je geen smart tv nodig als je een kastje hebt. Heb je geen kastje, dan moet je wel een smart tv hebben, want dan regel je dat met een app op de tv. Ikzelf heb liever een kastje, want we hebben in Nederland geen smart tv, en hier in Spanje wel, maar ik kijk zowel in Nederland als in Spanje, dus ik neem het kastje mee.
   Verder adviseer ik altijd een vaste verbinding, die is veel stabieler dan een wifi verbinding. Ook niet alle kastjes hebben trouwens wifi, die van mij moet ik aansluiten met een internet kabel. Uiteraard gaat wifi wel, maar als je de keuze hebt, neem dan indien mogelijk een internetkabel ertussen, kan dat niet, dan blijft wifi over. Wel liefst boven de 100mB.
   Inderdaad ook HDMI, dus dat moet inderdaad op de tv zitten.
   Je hebt geen coaxkabel nodig, alles gaat over het internet. Ik zie dat je Ziggo hebt, dat hebben we in Nederland ook, dan sluit je het kastje gewoon aan met een internetkabel (Cat5 / Cat6)

   Het komt er dus op neer, heb je internet, boven de 100Mb, dan kun je het gebruiken.

   Veel plezier met kijken
   Met zonnige groet
   Harry

 4. Daan

  Deze newbie is blij met je artikel maar snapt nog niet alles.
  Google Chromecast met Google tv (nieuwe witte) daar kun je ook een smart iptv app op installeren. Gebruikt hij dan het Mac adres van de Chromecast?
  Met andere woorden…. Als ik de Chromecast op een andere tv aansluit kan ik daar ook weer iptv mee kijken en hoef ik niet nog een abonnement af te sluiten?

  • handige-harry

   Hallo Daan,
   Daar zeg je zo wat. Eerlijk gezegd, heb ik weinig ervaring met het gebruik van Google Chromecast in combinatie met een IPTV app. Ik weet dat als je een IPTV app hebt, dat je inderdaad het MAC adres moet opgeven, echter nu is niet de TV maar de Chromecast misschien de gene die je moet opgeven. Ik zou het gewoon proberen, lukt het niet dan merk je dat vanzelf. Als het werkt zoals je zegt, dus via de ChromeCast, dan zou je inderdaad geen nieuw abonnement nodig hebben, omdat dan je MAC adres van de Chromecast dient die je zou moeten opgeven. Je brent nu wel een nieuwe dementie aan het licht, zoals ik al zei, deze combinatie heb ik nog niet voorbij zien komen. Laat maar even weten of het werkt, dan hebben andere bezoekers er wellicht ook nog wat aan.
   Met zonnige groet,
   Harry

 5. Noud

  Goedendag Harry,
  Kun je mij een naam van een provider toesturen waar ik veilig een abonnement kan afsluiten, met Nederlandse zenders, Premier league and golf.
  Alvast bedankt

  • handige-harry

   Hallo Noud, bedankt voor je berichtje. Ik zal je een mailtje sturen van mijn aanbieder, ikzelf kijk in hoofdzaak naar de Formule 1, en de reguliere Nederlandse zenders, de rest heeft mijn interesse niet, dus moet je zelf even kijken of deze de zenders aanbied. Bied deze dat niet aan, Google is je vriend (niet mijn vriend) en zoek bv op iptv gevolgd door je interesse zender. Ik heb een Nederlandse aanbieder, maar dat is niet persé nodig. Betaling gaat bv via paypal, creditcard of crypto.
   Hopende je een beetje op weg te hebben geholpen,
   Met zonnige groet,
   Harry

 6. Noud

  Nog een vraagje Harry,
  Ik heb het geregeld met een App op de tv en het IPTV abonnement wat jij me gaf.
  Maar welke App kan ik het beste gebruiken op een IPad, liefst gratis natuurlijk

 7. Rob Cirkel

  Hallo handige Harry ,
  Wij zitten in Spanje en hebben een iptv via de app en een MIFi kastje ; nu is het probleem als we een simkaart van Lebara Spanje er in doen dan start de IBO APP niet op en doen we Nederlands simkaart erin dan wel ! Enig idee waar dat aan kan liggen ?

  • handige-harry

   Beste Rob,
   Het enige wat ik mij kan bedenken is, dat er wellicht een “country lock” aanwezig is in uw kastje. Dat kan bv betekenen dat deze met een Spaanse simkaart niet werkt.
   Ikzelf had dat probleem ook, werkte wel in Nederland, maar niet in Spanje, maar door contact op te nemen met de IPTV aanbieder, is dit verholpen door de country lock van Nederland, op Spanje te zetten. Zodra we weer in Nederland zijn, werd de country lock weer veranderd naar Nederland.
   Dit zou het kunnen zijn, als dit het niet is, dan weet ik helaas niet wat het wel zou kunnen zijn.
   Hopende u hierbij u een beetje op weg te hebben geholpen.

   Met zonnige groet,
   Harry

 8. Johan Weitering

  Hallo Harry,
  Zojuist een bericht gelezen in Spanje, dat men nu ook gebruikers wil en kan gaan beboeten voor gebruik IPTV voor voetbal etc. Is er een methode om met VPN mijn originele IP-adres te verbergen? Moet dat in de router of in b.v. mijn Formuler kastje? Dit wordt waarschijnliojk een HOT item de komende tijd.
  Bij voorbaat dank.

  • handige-harry

   Beste Johan,
   Ikzelf heb het bericht nog niet gelezen waar je het over hebt, ben wel benieuwd waar dat te lezen is. Maar, ik ben, zeker omdat ik sowieso privacy hoog in het vaandel heb staan, een VPN verbinding tussen al mijn apparaten, dus ook mijn IPTV kastje.
   Ik heb op mijn apparaten een softwarematige versie van VPN, ik gebruik Proton, en voor mijn IPTV kastje gebruik ik een InvizBox, zie ook mijn verhaal over de InvizBox. Dit is een router, met een ingebouwde VPN ( in mijn geval dus ook van Proton) In mijn IPTV kastje kun je ook een VPN activeren, maar dat werkte niet, dus ik heb voor deze optie gekozen. Ik weet niet precies hoe dat geregeld is in een Formuler IPTV kastje. Anders is de InvizBox misschien een optie. Deze kleine router heb ik dus aangesloten op een internet poort van de hoofd router. Dus mijn Nederlandse als Spaanse internet provider ziet niet wat er echt gebeurd. Internetbedrijven zijn verplicht om het internetgebruik van de klant ( wij dus) te bewaren. Hoe minder ze weten, des te beter is het dus. Vandaar ook dat ik ook alles via een VPN hebt lopen. De InvizBox heeft trouwens ook 2.4 en 5 Ghz Wifi, dus apparaten die geen softwarematige VPN hebben, laat je via de Wifi lopen, en dan zijn die ook beveiligd tegen meekijken.
   Dat het een hot items zal worden had ik allang verwacht, dus ik ben er op voorbereid.
   Hopende u hierbij een beetje op weg te hebben geholpen.
   Met zonnige groet,
   Harry

 9. Elmar

  Hoi harry
  Ik heb al zoveel aanbieders geprobeerd en het werkt altijd maar even 😢. Heb jij een goeie tip voor me! Ik heb apple tv, ben niet zo kapot van android, heb ik ook al geprobeerd maar dat werkt allemaal maar half en zo traag… en fin, bij mij gaat het ook voornamelijk om f1 en voetbal

  • handige-harry

   Beste Elmar,
   Ik heb goede ervaring via Android, en kijk iedere dag met plezier naar de tv. We hebben het hier in Spanje in hoofdzaak voor Formule 1 via IPTV, en voor de Nederlandse zenders via IPTV. Tja, en wat is snel, of juist langzaam. Het aanmelden gebeurd normaal gesproken binnen een minuut, en verder zonder haperingen en onderbrekingen. Ook geen buffering. Heb een 600Mb glasvezel account, en dat meer dan genoeg, het werkt ook wel vanaf 100Mb.
   Helaas kan ik u geen goed advies geven icm met Apple TV, om de dood eenvoudige reden omdat ik dat niet gebruik. Het systeem wat ik dus hier heb, gebruik ik met een Android kastje, en een familielid gebruik het al App op zijn smartTV.
   IK kan u eventueel de naam van mijn provider mailen, online vermelden doe ik niet, omdat de kans dat mijn website wellicht wordt verbannen van de zoekmachines.

   Met zonnige groet,
   Harry

 10. Harry

  Hoi Harry,

  Zeer nuttig artikel waarvoor dank. Ik ben ook wel geïnteresseerd in een advies van goede IPTV leveranciers dus mocht je zin hebben stuur mij even een lijstje. Zelf hoorde ik dat Pandora een goede keuze zou zijn.

  • handige-harry

   Beste Harry,
   Ikzelf heb nog niet van Pandora gehoord, maar eens bekijken dus. Een lijstje heb ik niet, maar wel een aanbieder die ikzelf gebruik en dat tot op heden goed.
   Er zijn natuurlijk IPTV aanbieders die ineens het zwijgen wordt opgelegd. Dat kan ieder moment gebeuren, maar er zijn er zoveel, dus als dat gebeurd heb je zo weer een andere.
   De IPTV aanbieder die ik gebruik, zal ik je even per email sturen.

   Met zonnige groet,
   Harry

 11. Diana van den Elzen

  Hallo Harry,
  Ik heb in Spanje een abonnement genomen op IPtv via Pandora. Echter welke app ik ook installeerde het mac adres zei Pandora klopte niet. Zelfs als ik een foto stuurde kregen zij het niet voor elkaar.
  Wat kan ik nu nog doen?
  Ik heb wel netjes mijn geld terug gestort gekregen.

  • handige-harry

   Beste Diana, bedankt voor de interesse en je reactie hier op de website. Met Pandora heb ik geen ervaring, hoewel ik wel een keer ook klachten over Pandora IPTV heb gehoord. Het is wel vreemd, dat Pandora niet om kon gaan met het Mac adres. Let wel, het is het Mac adres van de TV die je moet hebben, voor de volledigheid. Zelf werk ik liever met standalone kastjes, en dat Mac adres doorgeven en het speelt. Maar dat komt omdat ik het kastje op 2 TV’s gebruik, in Nederland een tv met apps, in Spanje wel een tv met apps. Vond het dus makkelijker om dan het kastje mee te nemen.
   Wat je kunt doen? Tja, wellicht een andere aanbieder proberen, die wel kan omgaan met het Mac adres. Er zijn genoeg aanbieders, waar je gratis IPTV kunt proberen voor 24 uur, lukt het daar ook niet, dan zou ik het even niet weten, want een Mac adres is uniek, dus zou gewoon moeten werken.
   Hopende je hierbij genoeg informatie te hebben gegeven, mocht je nog vragen hebben, je weet mij te vinden.

   Met zonnige groet,
   Harry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry