Menu Sluiten

InvizBox 2 VPN voor meer privacy

Invizbox2 banner

Ik wil het nu gaan hebben over InvizBox 2, een router met ingebouwde VPN. Als je deze website een beetje volgt, bijvoorbeeld via Mastodon, of gewoon je komt hier geregeld langs, dan is het je wellicht opgevallen, dat ik heel gepassioneerd ben van en over privacy. Privacy vindt ik belangrijk, en ik heb daar al eens een voorproefje over geschreven in dit bericht over privacy. Ik ga in dit bericht een stukje verder, en wellicht heb je ook zoiets van, hee, ik wist niet eens dat dit bestond…

Een internet met VPN

Als je een beetje iets van privacy weet, of er geïnteresseerd in bent, dan weet je dat je een VPN verbinding kunt opzetten, om bijvoorbeeld content te bekijken, wat niet in Nederland voorhanden is, of om je privacy, je IP adres bijvoorbeeld, af te schermen. Je beschermd jezelf dus door middel van een tunnel, en zo is je eigen identiteit niet zichtbaar voor de buitenwereld. Een veilig gevoel, maar tegenwoordig heeft iedereen meer dan 1 apparaat in huis, dus zou je een abonnement moeten nemen met meerdere verbindingen bij een VPN provider. Dat kan op jaarbasis best wel een aardig bedrag zijn. Ook als je een IPTV kastje voor Spanje hebt, is het beter als je deze via een VPN verbinding laat lopen, want als je dit niet zou doen, zou de internet provider kunnen zien dat je in principe illegaal tv bekijkt. Sterker nog, zonder een VPN kan je internetprovider je online surfgedrag zien en je internetverbinding afknijpen of opzettelijk vertragen terwijl je films bekijkt. Ze kunnen dit doen om je aan te moedigen je abonnement te upgraden of om je te ontmoedigen de streamingdienst van een concurrent te gebruiken.Dat je niet via de provider zelf kijkt, vinden ze niet echt leuk waarschijnlijk.

De oplossing, een InvizBox 2 VPN

Ikzelf ben altijd wel opzoek naar nieuwe gadgets en spullen, en kwam deze laatst tegen, en ik dacht, dat is ook wel iets om op mijn website te zetten, misschien wel leuk om dit te delen met degene die daar ook geïnteresseerd in zijn. Het gaat dus om de InvixBox 2, een router in een ronde vorm, zo’n 10cm rond, en voorzien van ingebouwde VPN. Ook ingebouwd, Wifi op 2.4 Ghz, en 5 Ghz, dus optimaal. Ik heb hem ondertussen een week in huis, en moet zeggen, dat is een goed apparaatje als je alle apparaten wilt voorzien van een VPN verbinding, zonder dat er op je telefoon, tablet of laptop een VPN verbinding aanwezig is.

Invizbox 2 connectie makenJe kunt de InvizBox 2 zelfs zo instellen, dat bijvoorbeeld je IPTV kastje verbonden is met Nederland, en dat je naar een radioprogramma wilt luisteren die alleen in België te beluisteren is, dus maakt je laptop verbinding met België. Ik stond er echt van te kijken hoe krachtig dit apparaatje is. Je hebt nog wel steeds een VPN provider nodig, maar dan slechts met 1 verbinding, in plaats van bv 6 of 10 losse verbindingen, ideaal als je een groot gezin hebt, een BnB hebt, of waar dan ook waar meer verbindingen nodig zijn.

InvizBox 2 met ProtonVPN

Ikzelf heb alles van Proton, het komt uit Zwitserland, en niemand kijkt mee met je geuploade foto’s en bestanden zoals Dropbox, Onedrive of de ergste, Google Drive. Nee, ik hou van privacy dus ik gebruik Protonmail, Protondrive, Protoncalender, ProtonPass, en ProtonVPN, en die laatste gebruik ik met de InvizBox 2. Deze kun je bestellen op de InvizBox website, met een VPN provider naar keuze, en aangezien ik alles van Proton heb, was de keuze makkelijk. Het bestellen is zo gedaan, de router met ingebouwde VPN komt uit Ierland, en duurde een week voor het arriveerde. Goed verpakt, en zag er goed uit. Maar, je kunt ook als je geen ProtonVPN hebt, ook gebruik maken van bijvoorbeeld NordVPN, VPNcity, Surfshark, of StreamVPN als VPN provider.

InvizBox 2 bruikbaar met meerdere VPN providers

Installatie van de router met VPN

Installatie van deze router met ingebouwde VPN is een eitje, tenminste, dat vind ik, maar ik denk dat het voor iedereen wel duidelijk kan zijn, want er zit een handleiding bij, en, ze hebben een App, om het werk uit handen te geven. Ook heb ik hier even een video geplaatst, dan heb je er een beeld bij.
Je sluit de router aan, door eerst de stroomadapter aan te sluiten, daarna het internetkabeltje, waarvan de ene kant in de geel gemerkte opening wordt gestoken, en de andere kant van het kabeltje in een vrije poort van een andere router, of zoals ik het doe, in een switch.

Dan even wachten tot alle lichtjes zich hebben gemeld, en kun je verbinding maken met de router, door naar Invizbox 2 VPN 5Ghz te gaan, en in te loggen met het paswoord wat op de onderkant van de router staat. Het meeste is nu al gedaan. Bij ProtonVPN, kun je in je account, de gegevens bekijken als je een verbinding wilt beginnen zoals met deze router, dat zijn andere gegevens dan dat je inlogt bij ProtonVPN.

Nadat je deze gegevens hebt ingevuld, zorgt de router voor een beveiligde VPN verbinding, en ieder apparaat wat nu een verbinding maakt en heeft met deze router, is automatisch aangesloten via VPN. Als je de App gebruikt, kun je diverse voorkeuren aangeven voor de connectie, bijvoorbeeld of je met Nederland, Spanje of bv Amerika verbonden wilt worden. Zo kun je diverse profielen aanmaken. Zo kun je dus ook gebruik maken van Netflix in Amerika, of Skysport in Engeland.

Zo heb ik in Nederland een IPTV kastje aangesloten op de InvizBox 2, terwijl we ook nog een modem hebben van Ziggo. Het modem van Ziggo maakt dus GEEN verbinding met de VPN, omdat ik het IPTV kastje van een ander IPadres wilt laten werken, dan het Ziggo modem, wat betekent dat Ziggo niet kan zien met welk IPadres het IPTV kastje verbinding heeft. Snapt u het nog?

Wat kost dit allemaal?

Er zijn wel kosten aan verbonden, maar als je veilig op internet wilt gaan, is dit wellicht een goedkopere manier dan voor ieder apparaat een aparte VPN verbinding.
De kosten, ten tijde van dit schrijven:
InvizBox 2 met ingebouwde VPN: € 119,00 + verzendkosten
ProtonVPN:  4,99 per maand, bij een 2 jarig abonnement. Je kunt ook een combinatie nemen, samen met Protonmail, en heb je dus een veilige verbinding, en veilig email.

ProtonVPN aanbieding

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over deze combinatie van router met VPN. Zeker met de combinatie van een IPTV ontvanger, en de mogelijkheid om meerdere apparaten snel te voorzien van een VPN verbinding. En zeker met een IPTV verbinding is het raadzaam om altijd dit via een VPN te laten lopen, zodat de internet provider niet kan zien in de logs dat je op een andere manier naar TV kijkt.

Koop hier de router met ingebouwde VPN en hier een ProtonVPN abonnement.

Heb je ondanks bovenstaande toch nog vragen, dan kun je deze altijd hieronder stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry