Menu Sluiten

El Zoco zondagsmarkt Algorfa Quesada

Zoco Sunday market Quesada

El Zoco Zondagsmarkt / El Zoco Sunday Market

In tegenstelling van het eerder geposte bericht van LemonTree Market in Guardamar, die wat groter is, is deze El Zoco Zondagsmarkt te vinden Torrevieja Norte exit AP7, San Miguel – Algorfa weg,  iets kleiner, maar zeker niet slechter. Je zou bijna zeggen dat de Zoco Market wat overzichtelijker is, maar is zeker niet minder druk. Vraag een willekeurige voorbijganger of hij of zij weet waar de Zocomarket is, dan weet 99% zeker het bestaan ervan.

Goed alternatief.

huishoudelijke producten El Zoco Zondags marktDe Zoco market is zeker een goed alternatief voor de LemonTree market, ook voor mensen die niet zover willen rijden, vanaf het zuiden gerekend, ligt deze markt zo’n beetje op de helft. Er is ook hier weer van alles te koop, maar er wordt altijd wel veel groente gekocht. En dat is logisch, want als je groente haalt op Zondag, dan zou je er bijna een hele Wijn El Zoco Zondags marktweek mee kunnen doen. De groente is vers, maar dat is ook afhankelijk van de aanbieder, temperatuur, en wat je uiteraard koopt. Zo hebben wij, als echte Nederlanders, even gekeken of alles te koop is voor erwtensoep, want ja, het wordt ook in Spanje winter, alleen de temperatuur hoger. Maar we hebben dus alles kunnen kopen voor het maken van een verse zelfgemaakte erwtensoep, behalve de spliterwten, die moet je bv in de (CostaBlanca) supermarket kopen.

Parkeren is gratis bij de El Zoco Market

Het parkeren is gratis bij de Zoco Market, echter, het kan wel vreselijk druk zijn. Uit ons eigen onderzoek Gratis parkeren El Zoco Zondags marktblijkt, dat je gewoon vroeg moet zijn, of juist laat. Hou bij het uitrijden de juiste “baan” aan op de parkeerplaats, rechts als je naar het Zuiden gaat, links als je naar het Noorden gaat, zo gaat het gewoon sneller, hoewel sommige mensen ( veelal toeristen) dit natuurlijk niet weten, en zo onverhoopt in de verkeerde ( te lange) baan staan. Wat wij meestal doen, is gewoon de tijd nemen, en eventueel op de markt een kopje koffie of iets eten, en dan tegen sluitingstijd as weggaan. Dan rijd je zonder vertraging zo naar de uitgaan.

Groente, fruit, kleding, schoenen en eten

Groente en fruit El Zoco Zondags marktJe kunt echt alles op deze zondags market in AlGorfa / Quesada vinden, zo zijn er veel kraampjes met groente, fruit, vleeswaren, gerookte hammen en worsten, zelfgebakken brood, gebak en kazen. Er zijn augurken, jam, chutney, zongedroogde tomaten en een grote verscheidenheid aan heerlijke olijven. Ook aanwezig, huishoudelijke artikelen als beddengoed, handdoeken, theedoeken, bestek, schoonmaakmiddelen, doe het zelf spullen, tuin- en terraszonwering en een selectie tuin- en binnenmeubelen. Kinderen kunnen zich vermaken bij deeten en drinken El Zoco Zondags markt speelgoedkraampjes en er is een grote verscheidenheid aan kleding, accessoires, toiletartikelen en geuren. Ook voor de inwendige mens is er genoeg te eten en te drinken aanwezig. Het is voor zowel de toerist leuk om een keer mee te maken, en voor de lokale bewoners gewoon een markt op zondag, om inkopen te doen voor de hele week.

Bereikbaarheid El Zoco Market Algorfa / Quesada

Zoals eerder aangegeven, de markt is iedere zondag geopend van 08.30 – 14.00 uur. Om met de auto aan te rijden, is de beste route vanuit Torrevieja om de CV-905 tweebaansweg uit de stad te nemen en bij de rotonde waar de afslag naar Quesada is, linksaf te slaan en op de CV-905 te blijven volgen tot de grote rotonde bij de AP-7 snelweg. Ga rechtdoor en ga bij de volgende kleine rotonde rechtdoor. Het bord voor de markt staat een paar 100 meter verderop. Let wel op, het kan goed druk zijn, en er staan meestal rijen auto’s vanaf de rotonde, waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Via Google Maps is er gemakkelijk heen te rijden, door bv de coördinaten in te voeren in uw telefoon of GPS navigatie:
38°03’13. 0°44’56., Calle María Asunta, 5, 03183 Torrevieja, Alicante, Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry