Menu Sluiten

Costa Blanca Radio

Costa Blanca Radio logoHet lijkt wel of de Costa Blanca steeds populairder wordt, niet alleen is het lekker wonen hier aan de Costa Blanca, want als je een vakantiewoning aan de Costa Blanca zoekt, ben je hier aan het goede adres, want nergens in Spanje is het zo lekker wonen (vinden wij). Ik had al verteld dat er een Costa Blanca Marktplaats is, maar er is nu ook Costa Blanca Radio, ideaal, gewoon in het Nederlands, want niemand minder dan Erik de Zwart en Rick van Velthuysen zijn de mannen achter dit station. Ik heb sowieso iets met radio maken, want ik ben al vanaf mijn 14e jaar bezig als radio piraat, en we schrijven nu 2022, en nog steeds kun je mij ergens als piraat vinden, wees gerust, ik heb geen ooglapje voor, en ik doe niemand kwaad. Dus radio maken zit in het bloed, vandaar dat ook dit station een plekje krijgt zowel in mijn hart als hier, want als het over radio gaat, wordt ik daar toch wel enthousiast van. Wie kende Radio Veronica, Radio Caroline uitzendend vanaf de Ross Revenge, en Radio Mi Amigo niet?

Costa Blanca Radio via stream en in de ether via FM

Het leuke van dit station is dat het niet alleen via een stream overal te beluisteren is, maar ook gewoon via de ether, dus ook op iedere autoradio in de regio. Costa Blanca Radio is te ontvangen van Alicante tot Gandía. Voor de echt in Spanje ingezetenen: van de Marina Baja (Benidorm) tot de Marina Alta (Dénia).  Ze zijn in de Marina Alta te ontvangen op 97.6 FM. In de Marina Baja kan dat via 101.5 FM. Je hebt vanaf vandaag alleen nog maar Costa Blanca Radio aan, zowel in de auto, boot of caravan, maar ook gewoon thuis, want wie wil er nu niet wakker worden met de muziek van de More Music Morning Show van dit radio station. Dus je wekkerradio staat nu gewoon vast op één van de etherfrequenties.

Regio nieuws

Het mooie van Costa Blanca Radio is, dat ze regionieuws hebben, gepresenteerd door Erik de Zwart, een vertrouwd geluid, maar vooral informatief. In deze korte updates brengt Erik de Zwart je op de hoogte van activiteiten zoals evenementen, beurzen, exposities en markten in onze regio. Als je even niet weet waar je heen moet, luister dan naar de regioagenda. Deze zal de komende tijden waarschijnlijk wel aangevuld worden. Zo zijn er altijd wel weekmarkten aan de Costa Blanca die vermeld worden. Heb je zelf een evenement, dan kun je een bericht sturen naar de studio.

Conclusie

Het is zeker de moeite waard om te luisteren, zeker als Nederlandstalige inwoner van de Costa Blanca is dit een geweldig station. Via de stream ondervind ik soms wat tekortkomingen, het lijkt erop dat de stream niet genoeg bandbreedte heeft, dit is echter niet constant, dus is goed te doen, het is voor de gewone luisteraar misschien niet eens merkbaar. Via de FM is het signaal prima te ontvangen. Zet dus je autoradio op één of beide frequenties, en luister thuis lekker naar de hits van Costa Blanca Radio. Ik ben in ieder geval fan, niet alleen omdat ik zelf ook “iets doet” met radio maken, maar ik vind het geweldig dat dit gewoon van de grond is gekomen. Het is te hopen dat dit een blijvertje is, en niet zoals vroeger de zeezenders, dat je naar ruis zit te luisteren. Gelukkig hebben we dan tegenwoordig de stream op internet…..( maar echte radio hoort via de FM 🙂 )

Luister hier naar de stream: https://stream.costablancaradio.nl/costablancaradio

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry