Menu Sluiten

Auto huren Alicante Spanje

Auto-huren-in-spanje

Een auto huren vanaf Alicante Airport Spanje is populair onder de vele Nederlanders en Belgen die Spanje willen bezoeken, maar ook omstreden, want een auto huren is tegenwoordig niet meer zoals vroeger, het komt er eigenlijk op neer, ze moeten en willen zoveel mogelijk aan de huurders, u dus.

Autoverhuurbedrijven Alicante SpanjeOok wij hebben het ondervonden, na al zoveel negatieve verhalen te hebben gehoord. Het maakt dan niet zoveel uit, of je nu een auto huurt bij de bekende autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, Goldcar, Europcar enz, het is en blijft een drijvende geldmachine.

De eerste auto die we gehuurd hebben, Februari 2022, hadden we van Wiber, deze komt je na reservering van het vliegveld Alicante halen, en met een busje naar één van de grote auto velden gereden, zo’n 5 minuten. Daar wordt je gedropped, en kun je je gereserveerde auto, of een auto die er op lijkt, afhalen. Maar, we hadden in Februari een auto gereserveerd, een Ford Focus, voor 7 dagen, voor 55 euro. Nu weet ik hoe ik rijdt, ja ik hou van aardig doorrijden, maar heb al 40 jaar geen aanrijding gehad, en veroorzaakt, dus ik wilde niet de zwaar opdringende verzekering van 140 extra erbij nemen. Man achter balie zwaar irriterend, en dikte het nog even aan, en vertelde mij, als ik de verzekering er niet bij nam, dat ik dan een eigen risico had van 1100 euro. Ik zei, ja dus? Ik wil gewoon de auto voor 55 euro, klaar, basta.Huurauto in Alicante

Nou, ik kan je aanraden om veel, HEEL VEEL foto’s te maken, ook van de voorkant ONDER de bumper, alle wielen, de ramen, ALLES,  en dan zeg ik ook echt ALLES. Want na voor-controle, heb ik heel veel foto’s gemaakt, want ik dacht nog, mij naaien ze niet. Dus wij op weg, en zeven dagen later kwamen wij weer terug, en leverde de auto, oja, we kregen een Kia, weer in. Ik wist dat ik niets geraakt had, ik ben sowieso geen stop op rijder, dus dat zit wel snor,denk je.

Na mij gemeld te hebben, komt die altijd vrolijke meneer achter de balie vandaan, met in de aanslag, een smartphone, met zoeklicht. Even controleren….. en ja hoor, we hebben wat gevonden, een klein deukje, rechts achter. Ik pak mijn foto’s erbij, en jahoor, gelukkig deze stond op de foto. Maar meneer kreeg argwaan, en keek door op de informatie van te foto te klikken, wanneer de foto is gemaakt. Dat was datum en tijd van toen we hem opgehaald. Jammer, 0-1 voor mij. We gaan verder. Ja hoor, weer prijs, een 10mm schrammetje op het rechter voorwiel. Oei, dacht ik, die foto heb ik niet, maar wel een foto van links achter, met een, toevallig, ook een schrammetje van zo’n 10mm, en liet de foto, uitvergroot, zodat hij niet kon zien dat dit niet het juiste wiel was. Oh, zegt hij, ja ik zie het, en weer werd de metadata van de foto bekeken. Nu 0-2 voor mij. Dus weinig verdient vandaag zou hij moeten hebben gedacht. Hij vertelde mij, het is goed, je krijgt de borg terug op je creditcard. Maar, helaas achteraf, heb ik de reviews gelezen, en dan valt er wat op. de positieve berichten, zijn van mensen, die een extra verzekering hebben genomen, de slechte reviews, zijn van huurders, die geen verzekering genomen hebben. Ze verdienen dus aan de extra verzekering, iedere auto weer. Maar ook oude beschadigingen, bijvoorbeeld onder de bumper, worden misschien wel 60x in rekening gebracht. Dat is snel verdiend dus. Dat was onze ervaring met Wiber, dus daar gaan we niet meer.

Dan is het April 2022, en na wat zoeken, zijn we voor een mooie prijs, bij GoldCar uitgekomen. Voor 7 dagen, waren we 77 euro kwijt. Ook hier weer het zelfde verhaal, stel nu, dat er wat gebeurd, voor 110 euro kunt u dit verzekeren. Ik zeg, er gebeurd niets. Maar u heeft dan wel kan dat u de 1000 euro borg kwijt raakt. Ik zei, ik neem het risico. Auto opgehaald, en aangegeven, dat het dak vol zat met deuken, van een hagelbui. dus netjes genoteerd. Wij op weg, en niets geraakt, niet gebeurd. dus na 7 dagen weer terug, en wat blijkt, zit er toch een vaag krasje, voor onder. Nu had ik heel veel foto’s gemaakt, maar zo dichtbij had ik e niet gemaakt, dus meetlatje erbij, en ja hoor, iets groter dan 20mm, dus betalen. Nu weet ik zeker dat ikzelf niets heb geraakt, maar voor het zelfde geld, is er iemand met een winkelwagentje tegenaan gekomen…Na betaling van €100,39, konden we weer op weg. Om nog maar even positief te blijven: Als ik de verzekering had genomen, was ik €110,00 kwijt geweest. Nu €100,39, dus per saldo, hebben we een winst van €9,61.

In Mei weer naar Spanje, maar ik was klaar met die verhuurbedrijven, dus was al eerder op zoek naar alternatieven. Nohasslecarhire RojalesNu zit er een bedrijf, No Hassle Car Hire in Rojales, die verhuurt oudere, maar goede auto’s voor 15 euro in het laag seizoen, en 25 euro in het hoog seizoen, per dag. Nu werden we de dag van vliegen opgehaald van het vliegveld door kennissen, dus we gingen voor plan B. Omdat ik er klaar mee was, belde ik de dag voor vertrek naar Pieter van Willemcars, een Nederlandse autoverkoper, die schijnbaar goed is aangeschreven, op, met de vraag, wat voor auto’s hij had staan, want zijn website is niet up2date. Dat de website niet up2date was, komt door het feit dat de verkoop zo hard gaat. WillemcarsAuto’s zijn al verkocht voor er uberhaupt een foto van is gemaakt. Dus zoals gezegd, ik bel op, en jaar hoor, ze hebben een auto net binnen gekregen, opnieuw gespoten, wel 20 jaar oud, maar met slechts 100.000 km op de teller. Van een oude Engelsman geweest, die niet meer mocht rijden. Ik zeg, ik wil een optie, ik kom morgen kijken. Dat was dus vrijdag-morgen. Wij vliegen smiddags, en werden s’avonds na een hapje eten thuis gebracht. Omdat ik met de eigenaar van de autoverkoper had overeengekomen dat hij mij wilde ophalen, zaten we dus op zaterdagmorgen om 9.00 uur in de auto, en om 10.00 uur hebben we de auto gekocht. Nu was dat zaterdag, dus moest nog even de verzekering in orde worden gemaakt. We rijden nu een 20 jarige auto, die eigenlijk rijdt als nieuw. Nu de prijzen van de verhuurbedrijven sky-high zijn, het kwam zelfs in het nieuws, dat ze 3 tot 3,5 x de prijs hebben verhoogd. Als we nu 3 x een auto zouden huren in het vervolg, hebben we de auto er al uit. Ofwel, de auto was 3 x de huidige huur, van een huurauto. En we kunnen nu meer kilometers rijden.

De auto zetten we op een groot parkeerterein, voor 199,00 per jaar, en worden 6 x heen en terug naar het vliegveld gereden.

Dus, wil je meer naar Spanje, overweeg dan een 2ehands Spaanse auto. Het is heel simpel, het enige wat je nodig hebt is het volgende:

  • NIE nummer
  • Factuur van bv Spaans Energiebedrijf, waar je adres op staat, en je naam
  • Je rijbewijs
  • Je paspoort

De verzekering komt op ongeveer 300 per jaar, inclusief afsleep-regeling
De wegenbelasting zal zo’n 60 euro per jaar zijn.
Overschrijven van eigenaar, 169 euro

Wij zijn blij dat we het gedaan hebben, en laten de verhuurbedrijven lekker links liggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry