Menu Sluiten

Beveiligingscamera’s monteren en instellen (Blink)

Blink camera beveiligingscamera’s plaatsen in uw vakantiewoning Spanje, eventueel in combinatie met een alarmsysteem. Waarom is dat een goede reden om dit te doen?

Ik vertelde al op een andere pagina over de beveiliging, middels een Visonic alarmsysteem, maar je kunt ook op andere manieren je Spaanse (vakantie)woning beveiligen, zoals camera’s.

Beveiligingscamera’s kunnen een aanvulling zijn op een al bestaand alarmsysteem, of kan standalone werken, dus alleenstaand ingezet worden om voor de beveiliging te zorgen.

Zelf was ik voor onze woning in Spanje ook op zoek naar een systeem, wat de volgende kenmerken moest hebben:

  • Een goed beeld van de beveiligingscamera’s
  • Camera’s op afstand te bekijken via internet
  • De camera niet afhankelijk van het lichtnet
  • Geen kabels moeten trekken naar alle camera’s

Ik ga je vertellen, ik was al een tijd op zoek, maar dat viel niet mee, maar toevallig na dagen zoeken, kwam ik het camera beveiligingssysteem tegen, die alle eisen die hierboven vermeld zijn, aanwezig waren.

Beveiligingscamera’s, en de kwaliteit daarvan.

Het door mij gevonden camerasysteem, heeft een goede kwaliteit van de beelden, zowel overdag, als s’nachts, want de camera is voorzien van een IR LED’s, die zorgen voor een goed beeld s’nachts.

De camera’s op afstand te bekijken

De camera is door middel van een App, te bekijken via internet. Ook zijn op afstand de beeldkwaliteit nog te wijzigen, wat wel resulteert in meer datagebruik, maar als dat geen probleem hoeft te zijn, kan de beeldkwaliteit op hoger gezet worden. Ook kan via de App het camerasysteem aan en uit worden gezet. Er zijn veel instellingen, die je dus kunt wijzigen.

De camera’s  van Blink zijn niet afhankelijk van het lichtnet

Het volgende punt, was wel zoeken, want bijna alle camera’s worden gevoed door een stekker in een stopcontact. Dat zou betekenen dat je dus de camera altijd in de buurt van een stopcontact moet monteren. Dat kan niet altijd, of kan wel, maar heb je lelijke kabels in het zicht. Ook deze camera is in het voordeel, deze wordt namelijk gevoed door middel van slechts, 2 x AA lithium batterij. Met, even afhankelijk van de instellingen, een levensduur hebben tot wel 2 jaar. Dus, je kunt deze camera overal ophangen, neerzetten, of af en toe verplaatsen. Ideaal dus.

Een camerasysteem zonder kabels, kan dat?

Hierboven al aangegeven, je hebt dus geen kabels nodig voor de stroomvoorziening, maar dan blijft er normaal gesproken nog één kabel over, de kabel die met het internet is verbonden. Ook die zou dan naar iedere camera moeten worden aangebracht. Deze camera’s niet, deze werken via WIFI, en zijn verbonden met een kastje, die ergens in een stopcontact zit, en die weer verbonden is met de wifi router, waar het internet binnen komt.

Met bovenstaande gegevens, kwam ik dus uit, bij het merk: BLINK

Waarom Blink camera systeem?

Beveiligingscamera’s van BlinkHet systeem is makkelijk te installeren, en er is een keuze uit een binnencamera, of een outdoor camera. Zelf hebben we twee camera’s buiten, en vijf camera’s binnen gemonteerd. Dat alles op een enkele sync module, die is verbonden met een wifi netwerk. Nu hebben wij alleen internet als je in Spanje bent, zoals ik al eerder vertelde, dus ik moest wat anders verzinnen. Ik heb een oude mobiele telefoon genomen, daar een hotspot van geactiveerd, en die zorgt voor wifi. De telefoon maakt een connectie met een 3G / 4G netwerk. Door middel van een schakelklok, wordt deze 4 x per dag kort opgeladen, zodat niet de gehele dag er spanning op de telefoon staat. Probleem opgelost.

Blink camerasysteem heeft dus de mogelijkheid om op afstand de beelden te bekijken. de beeldkwaliteit is in te Beveiligingscamera’s Blink-camera-overviewstellen,zowel voor overdag als s’nachts. Het mooie van dit camera systeem is dat je ook op afstand contact kunt zoeken, ofwel, je kunt dus bijvoorbeeld vanuit Nederland, praten met iemand die voor de camera staat in Spanje ( met iets vertraging uiteraard) Daardoor is het een goed systeem om in te zetten, en bij inbraak, kun je zelfs met de inbreker praten, maar of de inbreker dat wilt? Verder is het systeem uitgerust met motion detectie, dat betekent dat als iemand in de “straal” van de camera loopt, de camera gaat opnemen. De beelden kunnen in de cloud worden opgeslagen, tegen een betaling van 10 euro per maand, of je kunt ze lokaal opslaan, door er een USB-stick in de sync module te plaatsen, van maximaal 256Gb, waardoor je de beelden zelf kunt copieeren naar je computer.

Beveiligingscamera’s-Blink-camera-systeem-appDat alles is te besturen, op afstand, via de App die zowel voor de iPhone als Android aanwezig is om te downloaden. Zo is het systeem aan of uit te zetten, beeldkwaliteit, live kijken, communiceren. Maar ook of de batterij nog genoeg power heeft, temperatuur bewaking, wat inhoudt dat je een onder en bovengrens kunt instellen voor de camera. Zo kun je de camera zelfs inzetten, om hitte te detecteren, bijvoorbeeld bij brand. Stel, je stelt hem in op 60 graden, dan krijg je een melding dat de camera een hitte van 60 graden heeft gedetecteerd, wat brand zou kunnen zijn.
Ook de cliplengte is in te stellen, evenals de gevoeligheid. Ook het audio kan op afstand aan of uit gezet worden. Je kunt beter vragen, wat is er niet in te stellen.

Zoals je hiernaast ziet, staan alle camera’s netjes onder elkaar in de app. Je kunt iedere camera een naam geven, bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, keuken, balkon enz. Zo is iedere camera snel te identificeren, en weet je precies waar er onraad zou kunnen zijn. Je kunt om het nog mooier te maken, als de camera is geïnstalleerd, een foto maken, van wat de camera op dat moment ziet. Zo heb je niet alleen een naam, maar ook een foto van bijvoorbeeld de woonkamer, of keuken in je app staan.

Kortom, het is een simpel, maar goed systeem. Bij ons draait het nu al een paar maanden zonder problemen. De kosten zijn misschien iets hoger dan van een “gewone” camera, maar je kunt soms een aanbieding tegenkomen. Zo had ik de camera’s voor €69,00 per stuk, terwijl ze nu zo’n € 89,00 zijn. Maar liever wat uitgeven, dan dat er ingebroken wordt, zonder dat je bewijs hebt. De beveiligingscamera’s zijn o.a te koop bij Amazon

Zie je het, ondanks het simpele system, toch niet zitten om dit te installeren, geef helemaal niet, neem gerust contact met mij op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry