Menu Sluiten

Alarminstallatie monteren, installeren en in gebruik nemen (Visonic)

Helaas is het in Spanje niet anders dan in Nederland, ook hier wordt ingebroken. Voorkomen dat er wordt ingebroken is moeilijk, ik zeg altijd, als ze binnen willen komen, dan lukt dat ook. Maar je kunt het wel moeilijker maken. Het gebruik van een Visonic alarminstallatie kan dit helaas niet voorkomen, maar wel vertragen.

Om het ongenode gasten moeilijker te maken, kun je veel doen, zoals een alarminstallatie, rolluiken, extra sloten, camerabeveiligingssysteem en een hond.

Visonic Alarm beveiliging systeem

Visonic-pro-alarmsysteemWe focussen ons nu op het alarmsysteem. Ik ben zeer te spreken over het beveiligingssysteem van Visonic (Powermax), dit systeem werkt feilloos, en je hebt geen externe partij nodig, dus geen abonnementskosten. Je kunt de meldingen gewoon naar je mobiele telefoon laten sturen.

Het alarm werkt op 230 volt, en er zit een back-up batterij in, mocht de stroom uitvallen, met een maximum van zo’n 4 uur. Er kan voor gekozen worden of er een GSM module in geplaatst wordt, of dat deze via een landlijn zijn meldingen doorgeeft. In Nederland werkt de landlijn, via VOIP dan wel, gewoon goed met dit alarm. Ben er nog niet helemaal achter of het in Spanje het zelfde kan werken. Maar een GSM module zou in dat geval altijd werken.

Visonic Draadloze alarmmelders

Het alarm werkt met draadloze alarmmelders, op 868Mhz. Veel alarmen werken op de drukke frequentie van 432.92Mhz, de 868Mhz is daar veel geschikter voor. De melders worden opgehangen, en eenmaal opgehangen, moeten deze worden gekoppeld met het alarm. In principe is dit het eigenlijk in grote lijnen.

Sleutelhanger keyfob, wand keyfob of op het alarm zelf

Visonic-powermax-pro-keyfobHet alarm kan ingeschakeld worden op diverse manieren. De makkelijkste manier is de keyfob die aan de sleutelhanger hangt, waarmee u het alarm mee aan en uit kunt schakelen. Als tweede is de wand keyfob handig als uw alarm elders hangt, waar u niet binnen 10 seconden kan zijn, om het alarm in of uit te schakelen. En als laatste manier, is het mogelijk om het toetsenbord te gebruiken op het alarm zelf, het alarm moet dan wel in de nabijheid van de toegangsdeur gemonteerd zijn. Ook is er een mogelijkheid om het alarm in en uit te schakelen, door met een telefoon naar het alarm te bellen, en als de goede code wordt gegeven, kan het alarm daarmee geschakeld worden.

Geen alarmcentrale nodig

Met dit alarm, de Visonic Pro, is het niet nodig om een (dure) alarmcentrale in te schakelen. Meestal zijn dat contracten van een paar jaar, met bedragen tussen de 15 en 30 euro per maand. Want wat doet de alarmcentrale? Deze krijgt de melding binnen, en belt de opgegeven personen, of de politie. Als u GEEN alarmcentrale heeft, wordt U gebeld, en u kunt ook de politie bellen. En er gaat één radertje tussenuit, dus bij GEEN alarmcentrale, kan de berichtgeving sneller gaan.

Nieuw of gebruikt?

De vraag is, wilt u een nieuw alarmsysteem kopen, of een tweedehands, van bv Marktplaats.nl? Ikzelf heb nu twee goedkope van Marktplaats gekocht, en beide werken prima. En dat voor minder dan een kwart van de prijs. Ook de tadiran-batterij-sl-750-lithium-3.6v-1100-mahmelders zijn via Marktplaats bij diverse verkopers goed verkrijgbaar. Alleen de batterijen, die zijn wat duur. Maar kwaliteit is duur, dus aub niet voor de goedkope Chinese zooi, die iedere Chinees aanbied, want die batterijen zijn te zwak voor een goede werking. De enige, goed en lang werkende batterij is de Tadiran SL 750 1/2 AA lithium batterij, 3.6 volt / 1100mA. Deze Tadiran SL 750 batterij is bijvoorbeeld te koop bij Conrad, maar ook elders. Gebruik dus deze batterij, en liever geen andere.

 

Heeft u, of wilt u dit alarm in huis hebben, neem dan contact met mij op. Ik weet bv ook iemand op Marktplaats die geregeld een partij van deze alarmsystemen heeft. Getest en wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Harry